Adele objavila baladu "Easy On Me"

 

adele_britanija_muzika_glazbenica_singl_balada_Easy-On-Me

Obožavatelji britanske glazbenice Adele napokon su dočekali izlazak njezine nove pjesme nakon višegodišnje stanke. "Easy On Me" prvi je singl s njezina nadolazećeg četvrtog studijskog albuma "30", koji će svjetlo dana ugledati 19. studenog.

 

To je prva pjesma koju sam napisala za novi album, još na početku 2019. godine, i bila sam šokirana što sam odmah dobila takvu pjesmu s obzirom na to da nisam bila u studiju četiri-pet godina. Tada sam donosila neke velike životne odluke. Uz tugu u pjesmi, ima i nade, ridala sam pišući je. Taj element nade u pjesmi na kraju je i meni dao nadu.

 

Razgovarala sam s nekoliko ljudi iz svojeg tima i zaključili smo da je ta pjesma ono što nedostaje ljudima koji vole moju glazbu. Hrabro je sada izbaciti klavirsku baladu kao vodeći singl. Nadam se da će pjesma potaknuti ljude da prihvate kako se sada osjećaju jer mi se čini kako nas se sve potiče na suprotno, kazala je glazbenica u intervjuu za BBC Radio 1 nakon izlaska pjesme.

Sudeći prema reakcijama obožavatelja, Adele im je isporučila upravo ono što su željeli, emotivnu baladu u njezinu klasičnom stilu, uz koju će isplakati dušu.

 

Ne ostavlja previše mjesta za nagađanja o značenju pjesme jer u njoj maksimalno otvoreno objašnjava kako je dala sve od sebe da bi spasila brak od kojeg naposljetku ipak mora odustati jer ne može živjeti samo od svojih dobrih namjera.

 

Prema vlastitom priznanju, početkom 2019. godine Adele je počela razmišljati o razvodu od supruga Simona Koneckija, a svaki stih i takt nove pjesme posvećeni su preispitivanju te odluke, baš kao i većina novog albuma, koji je napravila za sina Angela.

 

Kada bude u 20-ima ili 30-ima, kroz ovaj album želim mu objasniti tko sam ja i zašto sam svojevoljno preokrenula čitav njegov život u potrazi za vlastitom srećom. Ponekad je zbog mene bio jako nesretan i to je moja rana za koju ne znam hoće li ikad zacijeliti. Ako uspijem shvatiti zašto sam otišla iz ovog braka, ako pronađem svoju sreću i ako me on vidi u toj sreći, onda ću si možda jednom i oprostiti zbog svega što se dogodilo, podijelila je Adele s magazinom Vogue.

 

Videospot za pjesmu "Easy On Me" režirao je Xavier Dolan, nagrađivani redatelj koji je napravio i sad već legendarni videospot za njezin singl "Hello".

 

Iskreno sam se nadao da će se ovo dogoditi. Za mene nema jačeg nego kad se umjetnici ponovno povežu nakon što su nekoliko godina odvojeni. Ja sam se promijenio. Adele se promijenila. Ovo je prilika da proslavimo to kako smo se razvili i kako smo oboje ostali vjerni našim najdražim temama. Sve je isto, ali drukčije, kazao je Dolan.

 

Spot vizualno dočarava svojevrsni puni krug za Adele. Naime, početni kadrovi nastali su u istoj kući u kojoj su snimali i "Hello".

 

Sada pakira stvari i seli iz kuće u koju je tada stigla kako bi pokušala spasiti svoju ljubav. Itekako svjesna vlastitih grešaka, šest godina kasnije odlučuje sebe staviti na prvo mjesto i odustati od odnosa koji je ne čini sretnom, bez obzira na osjećaj krivnje koji je obuzima.

 

Zrelija i iskrena kao i uvijek, nova Adele spremna je za apsolutnu glazbenu dominaciju u sljedećim mjesecima.     

Piše: zadovoljna.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.