Po jutru se dan poznaje...

 

jutro_novi-dan_afirmacije_magazin_journal_klix-Zadovoljna_miss

Ako se po jutru dan poznaje, važno ga je dobro započeti. Osim što nas pripremaju za novi dan, jutarnje rutine su tu da nas njeguju iznutra koliko i izvana! Stoga nemojte zanemariti svoj um – naše misli uvelike oblikuju našu realnost, i zato je bitno kultivirati zdrave i konstruktivne misli. Donosimo vam nekoliko pozitivnih afirmacija koje možete uvrstiti u svoju jutarnju rutinu kako biste dobre volje uplovili u novi dan prepun mogućnosti!

 

Afirmacije su veoma fleksibilne – cilj je da vas učine da se osjećate dobro ili da vas potaknu da sagledate probleme iz druge perspektive, stoga ih prilagodite sebi! Izmijenite ih po želji, učinite ih osobnijima ili općenitijima po potrebi. Neke ćete ponavljati više puta svom odrazu u ogledalu, a neke će vas ispuniti toplinom kada im udijelite usputni pogled, jer su zapisane na post-it papiriću pored ulaznih vrata. Uz afirmacije vam predlažemo i način njezina izvođenja, ali on je tu samo kao inspiracija. Sve ovisi o vama!

 

Osjećam se odmorno i veselim se novom danu.

Ima li bolje misli za početak dana? Kako god vam izgledao dan kojeg ste ostavili za sobom, on više nije aktualan – pripada prošlosti. Novi dan pruža nove mogućnosti i nove prilike da se fokusirate na ono dobro i konstruktivno u vašem životu. Naravno, ova jedna mantra neće obrisati sve prave muke i probleme – ali će vam pomoći napraviti mjesta za ljepotu i smijeh, koji su ključni za uživanje u životu i dobro raspoloženje. Zapišite ovu afirmaciju negdje gdje će vam biti lako vidljiva iz kreveta, da vas podsjeti na potencijal dana koji je pred vama.

 

Moje tijelo zaslužuje da se brinem o njemu i da ga uljepšavam lijepom odjećom.

Užitak koji nam inače donosi briga i njega vlastitog tijela se u ranim jutarnjim satima često može izgubiti, ili se može doimati kao naporan i stresan posao. Kako biste već u startu unijeli malo veselja u svoj dan, ovom afirmacijom se podsjetite na radost i užitak koji proizlaze iz nježnosti i pažnje koju poklanjate svom tijelu i izgledu. Post-it papirić s ovom afirmacijom zalijepite pored ormara kako bi vam tijekom biranja odjeće izvukla osmijeh na lice.

 

Sve što činim, činim iz ljubavi.

Nekad je teško razaznavati kada postupamo iz straha, a kada iz rasta. Stoga je bitno njegovati i poticati svijest o raspoznavanju tih motivacija. Ova afirmacija nas potiče da se centriramo i da prepoznamo u sebi nježan i blagotvoran osjećaj ljubavi. On smiruje i liječi, i u direktnoj je opoziciji s osjećajem straha – kojeg karakteriziraju nemir, anksioznost, zabrinutost i grč. Zapišite ovu afirmaciju na post-it papirić i zalijepite ju na vidljivo mjesto u kuhinji. Neka vas podsjeti da su čak i svakodnevni kućanski rituali, poput kuhanja kave i doručka, temeljni činovi brige i ljubavi prema samoj sebi.

 

Još uvijek učim, stoga je normalno da ću ponekad i griješiti.

Nakon odijevanja i doručka ste se sigurno već dovoljno razbudili, te vam se mozak vraća u normalno budno stanje – što znači da razmišljate o izazovima koje vam novi dan donosi. Aktualne brige oko posla, ciljeva, međuljudskih odnosa, hobija, obitelji i prijatelja vam počinju iskakati u glavi.

 

Bez panike! To je sve dio ljudskog iskustva – tu smo da ga istražujemo i živimo. Čovjek cijeli svoj životni vijek posveti tome da uči kako je to biti čovjek – nemojte si oduzimati taj proces. Greške su neizbježne i bitno je samo vjerovati u svoje sposobnosti da ih saniramo. Vjerujte u svoje dobre namjere i želju za rastom i učenjem – bolje je posvetiti svoje dragocjeno vrijeme i misli rješavanju nekog problema, nego prebacivanju krivnje zbog uzrokovanja istog.

 

Moj život nije utrka ili natjecanje.

Konačno, prije nego što zakoračite u izazove novog dana, podsjetite se da se život ne trči, već živi. Nekad ćete kroz životne etape prolaziti brže, nekad sporije. Nemojte se forsirati i ubrzavati kada nije vrijeme za to – to bi vam dugotrajno moglo donijeti više štete nego koristi. Slijedite svoj ritam i poštujte svoje granice – to je najbolji recept da proživite svoj život dosljedno i vjerno sebi. Ovu afirmaciju stavite kao događaj ili podsjetnik u svoj kalendar na mobitelu tik pred početak radnog dana. Sretno!

naturala.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.