Jojoba ulje idealno je za svaki tip kože

 

jojoba-ulje_njega-kože_ljepota_beauty

Kada je u pitanju njega kože, djeluje nam kao da danas ima beskonačno mnogo proizvoda. U cijelom tom mnoštvu preporuka, moramo da pazimo i na to da sastojci odgovaraju našem tipu kože. Ali s jojoba uljem nećemo pogriješiti, bez obzira imamo li masnu, suhu ili mješovitu kožu.

 

Jojoba ulje i njega kože

 

Ovo ulje je slično vosku po teksturi. Stvara barijeru na koži, te spriječava uticaj štetnih faktora poput vjetra, hladnoće i zagađenja. Kožu hrani i hidrira, te je čini glatkom i zategnutom. Uz to, redovnim korištenjem smanjuje vidljivost bora. Ulje jojobe se ne svrstava u grupu alergena, pa stoga nema nikakvih opasnosti od iritacija kože.

 

Slična PH vrijednost prirodnog sebuma

 

Ma koliko čudno zvučalo, ali ulje jojobe je po sastavu najsličnije sebumu koje proizvodi ljudsko tijelo. To znači da ga koža lako apsorbuje a time se spriječava pojava viška ulja na određenim dijelovima kože.

 

Osjetljiva koža ga obožava

 

Čisto jojoba ulje hidrira i hrani osetjlivu kožu, te spriječava iritaciju izazvanu aktivnim sastojcima. Svako ko pati od ekcema ili dermatitisa može bez problema da koristi ovo ulje.

 

Višenamjensko ulje

 

Jojobino ulje može da se koristi doslovno za sve, od njege kože lica i tijela, do njege noktiju, kose, pa čak i usana.

 

Bez začepljenih pora

 

Budući da je najsličniji sebumu koje luči koža, jojoba ulja spriječava začepljenje pora. Samim tim, rizik od pojave akni i bubuljica je minimalan. Uz sve to, ovo ulje ima antibakterijska i antiupalna svojstva.

 

Može da se kombinuje

 

Budući da ovo ulje pomaže u ublažavanju suhoće kože i iritacije, vrlo lako može da se kombinuje s drugim proizvodima, poput retinolskih seruma.

azra.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.