5 namirnica za sjajnu kožu

 

super_food_avokado_losos_lisnato-povrće_oraašsti-plodovi_hrana_namirnice_sjajna_zdrava-koža_zdrave-namirnice

Kao što je već dobro poznato, ljepota kreće iznutra. Ne možemo živjeti na čipsu i slatkim pićima i očekivati ‘glass skin’. Uravnotežena prehrana koja se temelji na zdravim i prirodnim namirnicama, balansiran omjer bjelančevina, ugljikohidrata, masti i vitamina je ključan. Osim obaveznog pijuckanja vode tijekom cijelog dana, još nekoliko namirnica može nam pomoći u postizanju tog ‘glowing’ efekta.

 

Avokado

Ovaj superfood postao je iznimno popularan unazad nekoliko godina, a za sjajnu kožu poželjno ga je dodati u salate i namaze jer obiluje zdravim masnoćama koje podržavaju strukturu stanica kože.

 

Bjelanjci

Bjelanjci jaja sadrže proteine, lizin i aminokiseline, vitamine B7 i B12 te kolagen, stoga su dobar odabir za početak dana.

 

Losos (i druga masna riba)

Bogate omega-3 kiselinama pomažu proizvodnji kolagena, djeluju protuupalno, a osim lososa, preporučaju se i sardine, skuša i inćuni na meniju 1-2 puta tjedno.

 

Orašasti plodovi

Bademi i lješnjaci sadrže vitamin E koji ima antioksidativno djelovanje. Orašasti plodovi bogati su i proteinima i zdravim masnoćama koje jačaju prirodnu barijeru kože.

 

Lisnato povrće

Špinat, kelj i drugo zeleno lisnato povrće bogato je vitaminom K. Špinat je antioksidativan te sadrži i cink koji djeluje protuupalno.

elle.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...