Kako da preplanuli ten traje što duže nakon godišnjeg odmora

 

koža_sunčanje_preplanuli-ten_ljepota_savjeti_beauty

Preplanuli ten koji dobijemo tokom ljeta najčešće izblijedi sa prvim jesenjim danima, međutim, uz nekoliko savjeta od kojih je najvažniji redovna hidratacija, kao i odgovarajuća priprema, možete produžiti trajanje bronzanih nijansi kože.

 

Ključ za duže trajanje preplanulosti, bilo prave ili umjetne, je hidratacija. Potražite bogate maslace za tijelo, svilenkasta ulja i losione s hijaluronskom kiselinom koji će zaista nahraniti vašu kožu.

 

Kožu je potrebno održavati dodatno hidratiziranom prije, za vrijeme i nakon sunčanja, jer je sunce isušuje. Losioni za poslije sunčanja izvrsni su u tome što koži osušenoj na suncu daju dozu zdrave hidratacije.

 

Dodavanje dodatnog sjaja povrh prirodnog tena je još jedan način da produžite preplanuli ten, a to možete učiniti uz pomoć različitih ulja i bronzera.

 

Tuširanje jako vrućom vodom može koži oduzeti njena prirodna ulja i uzrokovati isušivanje, zbog čega se preporučuje smanjenje temperature vode tokom tuširanja kako biste produžili vijek trajanja preplanulog tena.

 

Ako pocrvenite i izgorite na suncu, koža će vam se vjerojatno oguliti, a kad se jednom počne guliti, s tim će otići i preplanuli ten. Nosite kremu za sunčanje s faktorom 30 ili više na odmoru kako bi unaprijed pripremili kožu i zadržali ten što duže.

 

Iako zvuči kontraproduktivno, ako zaista želite da vaš preplanuli ten traje (i izblijedi postupno i polako) piling je jako važan. Mrtve ćelije kože koje se nalaze na površini vaše kože mogle bi prigušiti sjaj, pa ih želite nježno obrisati kako biste pokazali svoj zdravi preplanuli ten.

 

Uz to, ribanje ne utječe na melanin u stanicama vaše kože zbog kojeg vaša koža zapravo izgleda tamnije i preplanulo.

klix.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO