LJETNI TRENING: Budite spremni za plažu i badiće

  

FORMA_LJETO_OBLIKOVANJE_PLAZA_TIJELO_TRENING_TUTORIAL-VJEŽBE

Kad sat otkuca godišnji odmor, bit ćete spremni

 

Ljeto je kalendarski već tu i ukoliko niste počeli sa vježbanjem poslije nove godine ili na proljeće i sada ne znate šta da radite, bez brige. Donosimo ultimativni ljetni trening koji će vas prije nego shvatite pripremiti za sezonu kupaćih kostima i plaže. Ovaj trening od vas zahtijeva jedino konzistentnost i da ne odustajete. Možete ga raditi ujutro prije svih obaveza, poslijepodne, uvečer ili u bilo koje drugo doba. Jedino je bitno da trening obavite 3 do 5 puta sedmično tokom jednog mjeseca i do dana kada odete na godišnji odmor bit ćete spremni. Ovaj trening dat će vašoj tjelesnoj rutini prijeko potreban poticaj i pomoći vam da stvorite formu.

Potrebna oprema: Yoga prostirka ili mekana površina i intervalni mjerač vremena (timer vašeg telefona izvrstan je za ovo!)

 

Šta učiniti: Izvodite vježbe u bilo kojem redoslijedu i radite prema svojoj razini sposobnosti. Ova će se rutina izvoditi najmanje 3 puta sedmično (iako to možete učiniti i do 5 puta sedmično.) Držite se ovog plana najmanje 4 sedmice. Pogledajte tutoriale s uputama ispod kako biste bili sigurni da sve vježbe radite na ispravan način.

 

Vježbe:

Plank – 3 serije po 30 sekundi.

Wall Sit – Sjednite što duže možete prije nego što stanete.

Quick Feet – 3 serije po 45-60 sekundi.

Push-Up – 3 serije po 10.

Body Squat – 3 serije po 10.

Crunches – Napravite jedan set od onoliko koliko možete. Radite na povećanju vašeg maksimalnog broja.

Lunges – 3 serije po 10 na svakoj nozi.

Triceps Dips- 3 serije po 10-20 spuštanja.

 

# 1 Plank

 

# 2 Wall Sit

 

# 3 Quick Feet

 

# 4 Push-Up

 

# 5 Body Squat

 

# 6 Crunches

 

# 7 Lunges

 

# 8 Triceps Dips

soeursmagazine.com

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.