Desert za kojeg će se tražiti kriška više... Cheesecake od manga i limete!

 

Darko Debić s bloga Samo jedan griz s nama je podijelio recept za osvježavajući i ukusan cheesecake

Foto: Instagram @samo_jedan_griz

Cheesecake je jedan od onih deserata koji je baš uvijek dobra ideja, pogotovo kad tražite recept koji je gotov za čas. Ako želite napraviti predah od onog klasičnog, donosimo recept za omiljenu tortu, a najbolje od svega je što, prema uputama - ne treba u pećnicu! Dolazi s dodatkom manga i limete pa je rezultat savršeno i slatko osvježenje, pogotovo ako nemate ideje kako se zasladiti, a pritom ne provesti nekoliko sati u kuhinji.

 

Recept je s nama podijelio Darko Debić koji se nalazi iza bloga i Instagram-profila Samo jedan griz, a kazao nam je da ga je za recept inspirirao profil HidaMari Cooking. 

Sastojci i priprema:

 

Podloga

·        90 g Digestive keksa

·        25 ml mlijeka

Kekse zdrobiti, najjednostavnije je staviti ih u čvrstu vrećicu i valjkom ih usitniti ili udarati batom. Dodati mlijeko, pomiješati i utisnuti u kalup za torte promjera 15-18 cm. Ohladiti podlogu u hladnjaku.

 

Krema

·        200 g neslanog krem sira/sira za kolače

·        30 g šećera u prahu

·        30 ml mlijeka

·        5 g želatine

·        ribana korica trećine limete

·        sok trećine limete

·        200 ml slatkog vrhnja

·        20 g šećera

·        60 g pirea od manga

U sir umiksati 30 g šećera, dodati koricu i sok limete. Mlijeko i želatinu staviti u staklenu zdjelicu, pustiti par minuta i otopiti u vodenoj kupelji koja ne ključa. Dakle, zakuhati vodu, maknuti s vatre i tad položiti zdjelicu s mlijekom i želatinom do pola, pazeći da vruća voda ne uđe u zdjelicu. Miješati dok se želatina ne otopi. Pomiješati sir i otopljenu želatinu.

 

Slatko vrhnje i 20 g šećera miksati u šlag. Pripremljeni sir i šlag lagano spojiti. Par žlica mase odvojiti za tanki, bijeli sloj koji ide kasnije. U drugi, veći dio umiješati pire od manga i staviti na pripremljenu podlogu. Poravnati i staviti u zamrzivač na 10 minuta. Sada treba dodati par žlica bijele mase koja je bila na sobnoj temperaturi pa se nije stegnula i ponovno vratiti u zamrzivač.

 

Žele od manga

·        10 ml vode

·        2 g želatine

·        60 g pirea od manga

Želatinu otopiti u vodi na isti način kao i kremu sa sirom. Dodati pire od manga, pričekati par minuta i preliti preko kolača. Staviti na par sati u hladnjak, najbolje preko noći.

diva.vecernji.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO