Upečatljiva cooper crvena nova je najpoželjnija boja za kosu

 

CRVENA-BOJA_KOSA_FRIZURE_BAKAR_BEAUTY-SAVJETI_TRENDOVI_2021_PROLJEĆE-2021

Nakon što je dvadesetpetogodišnji supermodel Gigi Hadid zamijenila plave pramenove u korist bakarne nijanse (koju je debitirala na Instagramu - kao i na reviji za Versace show), fanovi su bili super iznenađeni sa #wow efektom i svojevrsnom najavom njenog povratka u svijet modelinga.

 

Kako se ispostavilo, Gigi je bila inspirirana crvenom bojom nakon što je pogledala seriju Queen's Gambit, a nakon njene odluke da se ofarba u bakar crvenu čini nam se kao da je cijeli #beauty Instagram svijet odlučio napraviti iskorak i odvažiti se za nove nijanse boje.

 

Ako i vi razmišljate o tome savjetujemo da prije farbanja u salonu, u dogovoru sa frizerom tražite i dodate suptilne pramenove kroz ovu vatreno crvenu nijansu kreirajući dubinu zbog koje ovaj trend boje kose izgleda #wow, a posebno dobro djeluje na uravnotežavanje ružičastih tonova kod nekoga ko ima svijetlu boju kože. Ukoliko vam je prirodna boja kose plava, bit će dovoljna jedna sesija bojanja, dok za brinete planirajte posvijetliti kosu kako bi frizer mogao raditi na intenzitetu bakrene nijanse. Ni presvijetla ni presvijetla, ova odvažna boja kose instant budi želju da se i sami zaputimo do salona. Dodatni savjet je svakako da obavezno nanosite hidratantne maske jednom ili dva puta tjedno kako bi ova boja bila živahna i svakako izbjegavajte šampone koji u svom sastavu imaju sulfate.


Piše: bonjour.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO