Beauty trendovi stanovnica Koreje za mladolik izgled kože bez kompliciranja

 

ljepota_njega-kože_beauty

Pčelinji otrov i sluz puža samo su neki od neobičnih preparata za njegu lica koji nam stižu iz Koreje posljednjih godina.

 

To što slijedimo njihove trendove u njezi lica nije ništa neobično jer je diljem svijeta poznato kako stanovnice Koreje imaju predivnu kožu koja dugo ostaje mladolika, a one je već stoljećima njeguju na posebne načine.

 

Prema riječima Jenni Middleton, direktorice kompanije WGSN, tijekom pandemije je uvelike porasla potražnja za korejskim preparatima – u želji da se uvede nešto novo u dnevne rutine njege lica. Poput svih trendova koji se stalno mijenjaju, isto se može dogoditi i s korejskom njegom pa popularnost koju uživa posljednjih nekoliko godina može pasti u zaborav već iduće. Kako Middleton pojašnjava za Vogue, ističe se 12 korisnih beauty trendova koji označavaju minimalistički pristup jer potrošači sve manje pozornosti obraćaju na pretjeranu ambalažu i brzu modu. Evo što, prema njenim riječima, donose novi beauty trendovi iz Koreje i koje je korake potrebno slijediti.

 

1. “HANBANG“ SASTOJCI

Radi se o tradicionalnim biljnim sastojcima koji se koriste u korejskoj medicini i dio su životnog stila u Koreji. Na primjer, korijen ginsenga, biljka kameleon, lotus, gotu kola, rehmanniae djeluju protuupalno te čuvaju mladolikost i djeluju regenerativno.

 

2. SLOJ KISELINE

Korejci su u preparate za njegu počeli dodavati više kiselina, ali s nježnim pristupom u čijem je fokusu balans. Previše kiselina može iritirati kožu i naštetiti joj, a premalo neće imati nikakvo djelovanje pa je ključna stvar pogoditi pravu dozu. Koristite proizvode koji sadrže kiseline kako biste nježno očistili kožu od mrtvih stanica i zagladili je.

 

3. ULJE SJEMENKI MRKVE

Ulje sjemenki mrkve postaje sve popularnije zahvaljujući tome što se nalazi u skupim losionima, kremama za tijelo i šamponima. Trenutačno uživa status zvijezde diljem svijeta iako se u korejskoj njezi koristi već dulje od 10 godina. Sadrži vitamin A i djeluje kao odličan antioksidans. Sprečava starenje, a djeluje antibakterijski i protuupalno pa je idealan odabir za sve koji žele posvijetliti ten.

 

4. NJEŽNI RETINOL

Kako je danas njega kože jedna od važnijih tema, a sigurno će to ostati i cijele godine, sve su oči uperene u proizvode koji uistinu djeluju. Nitko ne može osporiti da je retinol jedan od važnijih sastojaka koji će zaštiti kožu od starenja, a u korejskoj njezi on se koristi u malim količinama kako bi koža ostala zdrava i bez iritacija.

 

5. GOTU KOLA (CENTELLA ASIATICA)

Možda se manje prate trendovi, ali su zato svu pažnju “pokupili“ proizvodi koji su dokazano djelotvorni i fokusiraju se na umirivanje kože. Gotu kola, koju možda poznajete i pod nazivom “cica“, danas je apsolutni hit. Kako se svi suočavamo s velikim količinama stresa zbog pandemije, smirivanje iritirane kože je prioritet. Upravo je zato ova biljka dodatak koji svi žele u svojoj dnevnoj rutini.

 

6. ČISTA LJEPOTA

Sve je više proizvođača koji razvijaju proizvode s manje dodanih kemikalija, umjetnih sastojaka i mirisa. Proizvodi će biti još nježniji ako sadrže biljne sastojke, a mnogi su i veganski. Potrošači su danas puno obzirniji kada je u pitanju njihova koža i paze što će na nju nanijeti.

 

7. PROBIOTICI I PREBIOTICI

Ove godine proizvodi koji nude njegu “izvana“ i “iznutra“ uživaju najveću popularnost. Na primjer, to su kozmetički proizvodi koji se baziraju na probioticima i prebioticima ili suplementima koji se brinu i za kožu i za crijeva. Korejska njega okreće se holističkom pristupu, povezujući tako njegu kože i zdravlje organizma. Recimo, ocat s medom je napitak koji će djelovati na zdravlje organizma, ali i na izgled kože.

 

8. FLEKSIBILNI MINIMALIZAM

Prije nekoliko godina svi smo se bavili korejskom njegom u 10 koraka, koja se odnosi na njegu organizma i kože, za koju se koristi nekoliko bazičnih proizvoda kako bi održavanje njege bilo što jednostavnije. Mnogima se to nije svidjelo jer su navikli koristiti razne proizvode za njegu, dok su drugi to objeručke prihvatili upravo zato što je pristupačno.

 

9. UGAĐANJE KOD KUĆE

Njega kože mora imati funkcionalni element – mora djelovati i dati rezultate, ali trebala bi imati i umirujuće djelovanje i priuštiti nam trenutke koji će nas podsjetiti na odmor u spa-centru te naše emocije i misli odnijeti na neko ugodnije mjesto.

ljepota_njega-kože_beauty

10. VIŠESTRUKA NJEGA

Sve se više naglašava i ovaj trend, gdje je u fokusu jednostavna i minimalistička njega pa se očekuje da ćemo sve više proizvoda koji nude više od samo jedne stvari moći pronaći na policama dućana.

 

11. DETOKSIKACIJA I JAČANJE BARIJERE KOŽE

Vjerovanje da je izgled kože odraz stanja duha dolazi upravo iz Koreje, a vjerojatno ste i vi to nekoliko puta u životu čuli.

 

Očekuje se, dakle, da će sve više proizvoda nuditi sastojke koji jačaju imunitet, poput gljiva ili pak đumbira koji će pomoći pri detoksikaciji. Ceramidi će također doživjeti veliki povratak.

 

12. NJEGA TIJELA

U Koreji njega duha i tijela, u obliku rituala, potječe još iz vremena kada su dio kulture bila razna kupališta, gdje su se lice i tijelo tretirali mlijekom, zelenim čajem i probioticima.

 

Tijekom ove teške godine njega i tijela i duha je važnija nego ikad prije pa vam savjetujemo da si ugodite.

ordinacija.vecernji.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...