Mladi mjesec u Ribama donosi ljubav i empatiju

 

horoskop-ribe-mlad-mjesec

Proljeće je skoro stiglo, a mladi mjesec u sanjarskim Ribama, 13. marta, najavljuje vrijeme novih početaka. Kako se okrećemo prema Proljetnoj ravnodnevnici i udaljavamo od hladne zime, ovaj mladi mjesec donosi prvi talas proljetnih vibracija.


“Mladi mjesec u Ribama velika je doza saosjećanja, sanjive i pozitivne energije”, kaže astrologinja Narayana Montúfar. “Ono što astrolozi vole kod ove lunacije je to što se događa tačno na dan konjukcije Venere i Neptuna, što je jedna od najpozitivnijih kombinacija ljubavi i romantike, kao i kreativnosti uopšte.” Ali Montúfar kaže da ovaj mladi mjesec može donijeti obnovljenu energiju u bilo koju vezu koju imamo s drugima – ne samo romantičnu.


Astrologinja Leslie Hale, kaže da se za vrijeme mladog mjeseca u Ribama “snovi mogu probuditi i voditi nas da slijedimo magiju svog srca.” Naša osjetljivost, saosjećanje i percepcija biće povećani. “Sada je vrijeme da pokušate izraziti pozitivne kvalitete Riba, što uključuje kreativnost, vizualizaciju, izražavanje intuicije i prihvatanje stvari koje nisu savršene – uključujući ljude u vašem životu”, kaže Hale. Ona sugeriše da se odvažimo na novi korak tokom ovog mladog mjeseca; Ribe su promjenjiv znak, što znači da se njegova energija uvijek mijenja, pa je pravo vrijeme da napravite vlastite promjene.


Iako su mladi mjeseci poznati po uvođenju novih početaka, Montúfar kaže da ovaj mladi mjesec dolazi s odlukom da nešto završi. “Posljednji je mladi mjesec u astrološkoj godini”, kaže ona, “za otprilike sedam dana počinje sezona Ovna i proljetna ravnodnevnica.” Budući da se mjesec, sunce, Venera i Neptun povezuju s Plutonom u Jarcu, Montúfar kaže da “ovaj mladi mjesec može otvoriti naša srca ideji da očistimo nešto što nam više ne služi, pa možemo u svoj život privući nešto pozitivnije.”


Astrologinja Lisa Stardust, kaže da poravnanje ovih planeta označava vrijeme ličnog rasta, kao i prihvatanje naših snova, ali to neće biti lako. “Dok odbacujemo prošlost i krećemo se prema našim novim vizijama, možemo se osjećati tjeskobno ili emocionalno. Rast je težak”, kaže ona. “Pustite sada prošlost da biste krenuli putem kojim ste namjerili.”


I naravno, puštanje nečega što u vašem životu ne funkcioniše siguran je način da stvorite prostor za nešto novo. “Činjenica da je Venera u svom znaku ushićenja [Riba] čini energiju idealnom za ispoljavanje velikih stvari u našem životu”, kaže Montúfar. “Ovo čini dane oko ovog mladog mjeseca najboljim vremenom za započinjanje nečeg novog ili barem obnavljanje naše veze s našom duhovnošću.”


Zvjezde kažu da su dani oko mladog mjeseca u Ribama prekrasno vrijeme za ljubav. Ali, upozorenje: “Jedino upozorenje je da će nam Neptun staviti povez na oči i spriječiti nas da vidimo stvarnost situacije”, kaže ona. “Samozavaravanje je najpopularnija vrsta odanosti. U ovom trenutku bitće teško biti iskren prema sebi.” Njen savjet? Budite nežni prema sebi i drugima – i dopustite da vas energija mladog mjeseca iznese iz hladnoće.


“Mladi mjesec u martu 2021. dobar je za pronalaženje ljubavi iz snova ili dodavanje romantike u postojeću vezu. Ali izazovna fiksna zvijezda na istom stepenu kao i mladi mjesec donosi rizik od obmane i razočarenja. Zato je važno ne pretjerivati s idealizovanjem romantičnih interesa” navodi Astrology King.
ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...