15 koraka do pozitivnog jutra

 

HAOS-JUTRO-KORACI-NAVIKE-NERED-POZITIVNOST-RUTINA

Donosimo 15 koraka koji će vaša jutra učiniti manje haotičnima i napokon donijeti red u vaš cjelokupni dan


Tok i ritam jutra određuje cijeli naš dan. Ukoliko su vam jutra haotična i kasnite, jedva stignete da se spremite i trčite na posao dok u hodu pijete kafu da se razbudite vjerovatno će vam i dan biti sličnog ritma. Dan za danom, mjesec i mjesecom i vaš život se može pretvoriti u niz nepovezanih dana u kojima stalno trčite da nešto stignete ali ništa ne stižete i uvijek ste u nekom kašnjenju. Kako bi izbjegli ovaj nered donosimo 15 koraka koji će vam omogućiti da imate pozitivna jutra a samim tim i pozitivne dane te sređen život. Na vama je da vidite šta je to šta bi eventualno trebali uraditi noć prije i koliko vremena vam ujutro ostaje za ove korake. Da li bi trebali noć prije da pripremite šta ćete obući, uraditi određeni dio posla koji znate da vas čeka ujutro, pripremite doručak ili užinu, opremu za teretanu ili hranu za vašeg ljubimca – na vama je da shodno svojim obavezama uradite sve što je u vašoj moći da noć prije završite sve ono što će vam omogućiti da imate pozitivna jutra. Kada to učinite i  predvidite koliko vremena ujutro imate za ove korake, posvetite im se korak po korak i ubrzo ćete vidjeti promjenu u svom životu i svojoj rutini a što će se pozitivno odraziti na sve aspekte života.


15 koraka do pozitivnog jutra su sljedeći:


# 1 POPIJTE ČAŠU TOPLE VODE


# 2 UŽIVAJTE U SVOJOJ JUTARNJOJ KAFI


#3 DORUČKUJTE


# 4 IZRAZITE ZAHVALNOST MAKAR I U MISLIMA ZA SVE ONO ŠTO IMATE


# 5 IZBJEGAVAJTE DRUŠTVENE MREŽE (Barem u prvih sat vremena poslije buđenja)


# 6 MEDITIRAJTE


# 7 VJEŽBAJTE ILI PRAKTICIRAJTE YOGU (Ukoliko vježbate u teretani potrudite se da do teretane odete u prvoj polovini dana)


# 8 ISPLANIRAJTE SVOJ DAN I U SVOJ ROKOVNIK UPIŠITE SVE ONO ŠTO VAS ČEKA


# 9 OBAVITE PRVO NAJTEŽE ZADATKE KOJE IMATE ZA TAJ DAN


# 10 DOTJERAJTE SE (Bilo da radite od kuće ili idite u kancelariju, sredite se i uradite sve što je u vašoj moći da izgledate najbolje što možete jer samopouzdanje dolazi iznutra i kako se budete osjećali tako ćete se i odnositi prema sebi, drugima, svom danu i obavezama)


# 11 RAŠČISTITE SVOJ RADNI STO (Ukoliko najviše nereda imate u laptopu raščistite dokumente u njemu)


# 12 PREISPITAJTE SVOJE CILJEVE I ONE KRATKOROČNE I ONE DUGOROČNE (Jeste li tamo gdje trebate biti šta je potrebno da stignete tamo, šta trebate uraditi da imate svoj život iz snova?)


# 13 15 MINUTA SVAKOG JUTRA ISKORISTITE ZA BRZO ČIŠĆENJE (sve što možete obaviti u 15 minuta bilo da je riječ o sklanjanju suđa ili stavljanju veša na pranje uradite u 15 minuta ujutro i vaš dan će biti mnogo manje haotičniji)


# 14 POSVETITE BAREM 15 MINUTA SVOG JUTRA DRAGIM OSOBAMA ILI SVOJIM LJUBIMCIMA


# 15 ODREDITE ŠTA ĆETE KUHATI I NAPRAVITE LISTU ZA KUPOVINU (Ukoliko to niste učinili noć prije)


Ovim koracima možete dodavati svoje korake shodno svojim navikama i svojoj rutini ali najbitnije je da noć prije uradite sve što možete kako bi mogli uživati u narednom jutru i svemu onome što donosi novi dan. Vjerujemo da će vaši dani postati dosta organizovaniji i da ćete se napokon moći posvetiti svemu onome što želite a za što zbog nedostatka organizacije nemate vremena.
soeursmagazine.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO