3 vrste voća koje će učiniti tvoje zube bjeljima

 

white_teeth-how_to_get_white_teeth-apple_for_white_teeths-best_food_for_teeth_health

Danas nije baš toliko jednostavno otići zubaru kako bi si izbijelila zube. Stoga je dobro potražiti prirodne alternative. Donosimo ti tri zdrave i nadasve ukusne…

 

1. Jagode

Osim što su jagode jako ukusne, također su i vrlo praktično voće. S pomoću njih možeš brzo i jednostavno ukloniti obojenja na zubima. Naime, voćne kiseline iz jagoda djeluju kao izbjeljivač. Također možeš zamiješati svoju vlastitu pastu za zube: sve što ti za to treba su posuda, malo praška za pecivo i nekoliko jagoda. Sve pomiješaj u posudi da nastane pasta. Natrljaj gotovu mješavinu prstima na zube te potom isperi usta vodom.

 

2. Zelene jabuke

Ako si se ikada pitala zašto glumci na reklamama za zubne paste često zagrizu zelenu jabuku, ne brini – pitamo se i mi. Međutim, znamo da zelene jabuke poput Granny Smith sadrže puno kiseline te izbjeljuju zube. Dakle, ako nakon čaše crnog vina zagrizeš kiselu jabuku, izbjeći ćeš obojenja.

 

3. Limun

Limun je pravo beauty čudotvorno sredstvo iz prirode! Pomaže nam kod nečiste kože, a zahvaljujući kiselini koju sadrži – i kod obojenja zuba. Jednostavno isperi usta sa žlicom svježe istisnutog soka od limuna kako bi isprala mrlje od čaja, kave, cigareta, crnog vina i sl. Možeš pomiješati sok od limuna i s malo soli u pastu te time očistiti zube. Nakon toga isperi dobro usta kako ne bi ostali ostaci na zubima. Kod svih ovih metoda radi se o prirodnim proizvodima, ali nemoj ih koristiti prečesto. Naime, voćna kiselina napada zubnu caklinu koja će maknuti zubima zaštitni ogrtač.

miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!