POJEDNOSTAVITE LJETNI IZAZOV: Uspostavite dobre rutine


IZAZOV-PRODUKTIVNOST-RUTINE-ŽIVOT
„Ono smo što stalno radimo. Savršenost nije djelo, već navika.“- Aristotel

Živite li životom kakav želite? Dobre navike su najbolji način da ostanete na pravom putu, bez obzira šta pokušavate ostvariti u životu. Koristite sisteme i rutine da ostanete produktivni i završite obaveze. Kada počnete osjećati da gubite balans, to se najčešće dešava zbog lošeg rasporeda i haotičnog životnog stila.

Preuzmite kontrolu nad svojim vremenom
Svi mi moramo prestati izmišljati izgovore što ne radimo stvari kako želimo. Svi imamo istu količinu vremena svaki dan. Razlika između nekoga ko iskoristi najbolje od vremena i nekoga ko stalno trati vrijeme svodi se na izbor. Vrijeme vas ne kontroliše, vi kontrolišete vrijeme. Ako stebi stalno govorite da ste prezauzeti, jedan dan ćete se osvrnuti na prošlost i shvatiti da ste propustili priliku da nešto ostvarite. Prestanite sa izgovorima i odaberite da živite život kakav ste zamislili.

Uspostavite dobre rutine
Uspostavite solidne rutine koje, ne samo da će povećati vašu produktivnost, već ćete uz njih živjeti namjenski život sa svrhom. Možda zvuči potpuno dosadno raditi iste stvari iz dana u dan, ali smisao rutine nije da vas ograniče i spriječe da živite život kakav želite. Zapravo, u takvom sistemu ćete imati slobodu da živite život svojih snova. Slijedeći dobre rutine, eliminirate osjećaj prepravljenosti koji se javlja kada živite život tek tako umjesto da birate ono što želite u svom životu.



Kreirajte jutarnju i večernju rutinu
Nakon što ste počeli koristite produktivnu tehniku blokiranja vremena, kako bi uspostavili osnove svog dana, možete početi automatizirati određene zadatke, implementirajući jutarnju i večernju rutinu. Ono šta ćete uključiti u rutine zavisi od vas, no donosimo i nekoliko ideja koje će vam pomoći da počnete:

1# Počnite dan kako treba
Probudite se ranije
Popijte čašu vode
Rastegnite se ili vježbajte
Meditirajte ili se molite
Istuširajte se
Obucite se
Napravite krevet
Doručkujte
Popijte šolju kafe
Izrazite zahvalnost
Čitajte knjigu
Slušajte podcast
Posvetite se svojim ciljevima
Spremite zdrav ručak
Isplanirajte dan


2# Završite svoj dan na pravi način
Večerajte s porodicom
Očistite kuhinju
Sredite kuću
Igrajte se s djecom
Provedite vrijeme za partnerom/suprugom
Prošetajte psa
Odaberite odjeću za naredni dan
Zapišite stvari koje morate zapamtiti
Isplanirajte sljedeće jutro
Smanjite vrijeme pred ekranom
Pišite dnevnik
Opustite se uz dobru knjigu
Rastegnite se ili prakticirajte jogu
Lezite na vrijeme

Svakako da ne možete svaki dan raditi svaku od navedenih stvari, ali ovo će vam pomoći da vizualizirate dobru jutarnju i večernju rutinu za sebe.

Ukoliko dovršite ovaj izazov, to će vam omogućiti da svoj mozak stavite na autopilot, odmarajući ga tako od svih ostalih odluka koje trebate donijeti tokom dana.

Odlučite kad ćete se probuditi i kada ćete ići u krevet, i držite se toga.
Odaberite 3-5 stvari za koje želite za koje želite napraviti vremena svako jutro i svako veče.
Dodijelite vrijeme svakoj stvari na novom rasporedu koji ste kreirali
Implementirajte promjene. Poduzmite akciju. Ne odustajte.

Zauzetim mamama potrebne su rutine
Ljepota kreiranja dobre jutarnje i večernje rutine je što može odgovarati vašem životnom stilu. Ukoliko započnete novu rutinu i nešto vam ne odgovara – promijenite je. Kada pronađete šta vam odgovara, držite se toga za rezultate koji će vam promijeniti život.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...