Ove namirnice potiču stvaranje kolagena i treba ih svakodnevno jesti


Kolagen nije bitan samo za mladolik izgled, već i za zdravlje kostiju, ligamenata i tetiva, mišića i unutarnjih organa. Kako stari, tijelo proizvodi sve manje kolagena, što se manifestira kroz bore, suhu i obješenu kožu. Dio kolagena možemo unijeti u organizam kroz hranu. Ovo su namirnce koje obiluju tim važnim proteinom. 
kolagen-bore-omega-avokado-orasi
Rajčica i ostalo crveno voće i povrće
Rajčica, osobito kuhana, obiluje likopenom, antioksidansom koji potiče stvaranje kolagena. Ostalo crveno voće i povrće bogato je karotenoidima koji potiču proizvodnju kolagena u organizmu.

Zeleno lisnato povrće
Zeleno lisnato povrće poput špinata, kelja i blitve bogato je vitaminom C koji potiče stvaranje kolagena i štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala.

Temeljac od kostiju
Tajna temeljca je u  višesatnom kuhanju tijekom kojega se iz kostiju oslobađa želatina izuzetno bitna za zdravlje cijelog tijela. Želatina "podmazuje" hrskavice, zglobove i kosti, čuva zdravlje crijeva i kože. 
Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama
Masna riba bogata je omega-3 kiselinama koje su zaslužne, među ostalim, i za elastičnost kože, a elastična koža je blistava, zdrava i nesklona borama

Avokado
 Avokado obiluje vitaminom C i E, C vitamin potiče stvaranje kolagena, a E hrani kožu i pruža joj elastičnost.

Orašasti plodovi
Orašasti plodovi baš kao i masna riba obiluju zdravim masnoćama koji pomažu stvaranje kolagena u organizmu i čuvaju ne samo mladolik izgled, već i zdravlje.
rtl.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...