Nedeljom uradite ove stvari kako biste imali opuštenu sedmicu


vikend-nedelja-odmor
Koliko god željeli da budete osoba koja ponedeljak počinje čistih misli, sa pripremljenim obrocima, organizovani, oni koji ujutro prije posla treniraju i na vrijeme stižu na posao, nekada vam baš to i ne polazi od ruke. ZdraviJa vam u nastavku teksta donosi nekoliko trikova koje biste trebali da uradite nedeljom, kako bi vam ostatak sedmice bio opušten i organizovan.

Ako ste tip osobe koja baš sve suprotno radi od navedenog, ZdraviJa vam donosi listu stvari koju biste trebali da radite nedeljom kako biste imali opuštenu sedmicu pred sobom. Dobra organizacija je ključ zadovoljstva.

Pregledajte svoj kalendar obaveza
Nema ništa gore nego kada u zadnjem momentu shvatite da vam u kalendaru stoji da imate pet poslovnih sastanaka zaredom, a dogovorili ste i ručak sa prijateljima na koji ste potpuno zaboravili.

Da vam se ovo ne bi desilo, u nedelju pogledajte u svoj kalendar kako biste organizovali svoje obaveze za predstojeću sedmicu, ili eventualno popunili listu obaveza sa novim stavkama. Na ovaj način ćete smanjiti mogućnost da vam se dešavaju nepredvidive stvari i eleminisaćete stres oko sedmičnih obaveza.

Ne zaboravite da u svoj kalendar za iduću sedmicu ubacite i stvari koje vas čine srećnim, kao što su šetnja sa prijateljicom, vježbanje sa partnerom, uživanje sa kućnim ljubimcima…

Odradite pripremu jelovnika i obroka

Nema potrebe da potrošite svoju dragocjenu nedelju na cjelodnevno kuvanje za iduću sedmicu. Bitno je da napravite male pripreme obroka. Neko voli da skuva za čitavu sedmicu, pa sve to zaledi. Drugi vole da pripremaju obroke po onim namirnicama koje su im trenutno u frižideru, dok treći odu do prodavnice po osnovne namirnice, ili naručuju hranu online.

Organizacija obroka i nabavka namirnica će vam pomoći da jedete zdravije, ali i da izbjegnete stres oko dodatne kupovine. Kako da isplanirate jelovnik za narednu sedmicu, čitajte na ovom linku.

Pospremite kuću
Ako ne volite da čistite svoj životni prostor tokom vikenda, nedelja je idealna da to odradite odjednom. Ne morate da pravite veliko spremanje. Dovoljno je da počistite radnu ploču u kuhinji, izbrišete ogledalo u kupatilu, zategnete prekrivače na kaučima, složite šminku, izvadite sve nepotrebne stvari iz svoje torbice, ili šta vam je već u neredu u tom trenutku.

Bićete srećni kada ustanete u ponedeljak i vidite spremljen nered koji se nakupio tokom vikenda.

Idite u krevet ranije

Jako je bitno da se dobro naspavate prije početka nove radne sedmice. Tako ćete maksimalno iskoristiti svoje vrijeme, naročito ponedeljkom.

Kada legnete ranije u krevet, odmorićete svoje tijelo, ali i um za nove poslovne i privatne izazove. Bićete raspoloženiji i nećete gubiti vrijeme na kauču ležeći umorni i „buljeći“ u telefon i društvene mreže.

Opustite se
Mogli biste razmisliti da neke obaveze koje morate odraditi tokom vikenda prebacite za subotu, kako biste nedelju iskoristili da što više odmarate i opuštate se.

Radite šta god vaš čini opuštenima – vježbajte jogu, pročitajte nekoliko stranica svoje omiljene knjige, otiđite na masažu. Ugodite sebi nedeljom, kako biste svježi ušli u novu radnu sedmicu.
zdravija.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...