Narančasta je nova IT boja za ljeto 2020.


moda-fashion-haljine-hlače-ljeto_2020-narandžasta-boja_sezone
Nakon jednostavnosti neutralnih tonova koja je tijekom jesenskih i zimskih mjeseci vladala modnom scenom i našim ormarom, prvi proljetni tjedni najavili su vladavinu raskošne palete boja i uzoraka. Nakon nježnih pastelnih tonova koji su unijeli svježinu među proljetne modele, prve ljetne kolekcije donijele su vibrantne i jarke boje čije vrijeme tek dolazi i u kojima ćemo provesti one najtoplije dane u godini. Trend jarkih boja među najpoželjnijim nijansama istaknuo je svu raskoš narančaste boje i njezinih nijansi.

Početak trenda vatrenih boja nalazi se u dvije nijanse koje smo već viđali prethodnih sezona – u klasičnoj crvenoj boji koja se posljednjih sezona nametnula stvarajući jednako svestrane modele poput neutralnih nijansi te u nenametljivoj senf nijansi koja je unijela svježinu u jesenske trendove i kombinacije. Iako su klasična nijansa crvene i senf žuta još uvijek vrlo privlačan izbor, dizajneri su za proljeće i ljeto tražili nešto izraženije i odvažnije. Odgovor su pronašli u vibrantnim nijansama narančaste boje koje su i najjednostavnije modele pretvorile u komade s izraženim karakterom.

Od prozračne haljine do poslovnog odijela, od elegantne dnevne torbe do party cipela, baš svaki modni favorit iz proljetnog i ljetnog ormara ove sezone dolazi i vibrantnim nijansama narančaste boje – od nježnijih breskvastih tonova preko jarke narančaste do zavodljivih burnt orange tonova.

Osim što stvara odjevne komade i modne dodatke koji plijene pažnju, narančasta boja odlično se slaže kako s crnom i bijelom, tako i s nježnim tonovima bež, plave, zelene i smeđe boje u kojima će pronaći savršenu ravnotežu. Ipak, neke od najzanimljivijih kombinacija za proljetne i ljetne boje, jarke nijanse narančaste boje stvarat će unutar monokromnog looka.

Od high enda do high streeta, u nastavku donosimo dozu outfit inspiracije i najbolje modele narančaste boje koji će obilježiti proljetnu i ljetnu sezonu te unijeti svježinu i zaigranost u svaku garderobu i kombinaciju.








































 journal.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...