I vaš vrt može izgledati kao vrt engleske kraljice!


ruže-vrt-cvijeće
Ruže su simbol otmenosti, stila, lepote i ljubavi. U celom svetu ne postoji cvet koji je uzgajaniji i prodavaniji od ruže, a danas se uzgaja više od dvesta vrsta ovog božanstvenog cveta, na svim kontinentima.

Najstariji i najrasprostranjeniji tip ruža karakterišu veliki i bogati cvetovi intenzivnih boja, dok kod modernijih varijacija možemo sresti manje cvetove i više uvijene u pupoljak. U zavisnosti od podvrste, cvetaju ili od juna do septembra ili nekoliko puta u toku sezone.
Ruže su veoma zahvalan cvet i neće im smetati bilo koja vrsta podloge/tla, a i što se tiče položaja sadnje – vrlo su fleksibilne. Mogu rasti uspravno, kao puzavice, viseći...Ruže će dobro uspevati ako ih strpljivo negujete, a to znači redovnu zaštitu od štetočina, redovno orezivanje i zalivanje.

Ružama prijaju periodi direktnog sunca, ali i periodična hladovina. Tako da, ukoliko su u pomerivoj saksiji, možete ih pomeriti ukoliko su ceo dan izložene jarkom suncu, a ukoliko su u bašti, možete ih orosavati kada su velike vrućine.
Ako odlučite da saditi ruže, odaberite za sadnju oktobar i novembar, ali pobrinite se da to budu dani kada nema mraza i da ih smestite u dobro prosušenu zemlju.
Kada sadite ruže u jesen treba skratiti koren i to jače delove na 20 do 25cm. U prostranu rupu za sadnju nabacite najpre malo zemlje na koju postavite korenje tako da vrat korena i spoj bude pokriven zemljom kad se zatrpa rupa.
stil.kurir.rs

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO