5 načina da se brzo rešite podočnjaka


dark_circles-dark_circles_supplement-beauty_tips-how-to_remove_dark_circles
Vaše oči mogu da izgledaju umorne, a lice starije samo zbog nekoliko tamnih senki ispod očiju. Ti ozloglašeni podočnjaci stvarno smetaju lepom i svežem izgledu lica. Oni nastaju zbog neispavanosti ili zbog umora i stresa ili lošeg načina života. Koji god da je razlog njihovog pojavljivanja, lako ih stičemo, ali ih se teško rešavamo.

Postoje razne obloge i maske koje možete koristiti kako biste ih ublažili. Pored svega toga potrebno je imati redovan san i unos dovoljne količine vode u organizam.

Predstavljamo nekoliko načina da se brzo rešite tamnih krugova ispod očiju:

1.Koristite krastavac! On sadrži mnogo antioksidanata.
Metod uklanjanja podočnjaka uz pomoć kolutića svežeg krastavca, jedan je od najstarijih metoda, koji su se pokazali kao izuzetno uspešni i održali primenu sve do danas.

Dakle, presecite sveži krastavac, isecite dva kolutića i stavite ih da na podočnjacima deluju oko petnaest minuta. Nakon toga pogledajte se u ogledalo i primetićete vidan učinak.

2. Koristite zeleni čaj. On ima antiseptičko, umirujuće i antiinflamatorno dejstvo.
Kako bi ste se rešili podočnjaka, veoma delotvorno mogu se pokazati obloge od zelenog čaja, čaja od peršuna ili žalfije. Dovoljno je da neki od pomenutih čajeva skuvate, a zatim da filter kesice ocedite i nanesete na predeo podočnjaka.

Takve obloge, potrebno je da ostavite na podočnjacima sve dok se ne ohlade. Nakon što ih skinete, iznenadićete se njihovim učinkom i procentom smanjenja podočnjaka

Osim vrećica možete koristiti i pamučne tufere. Potopite ih u čaj, iscedite i nanesite na oči.

3. Mlečni tuferi
Sigurno niste znali da ohlađeno kravlje ili kozje mleko i dva tufera mogu da poboljšaju vaš izgled? Mleko je odavno korišćeno u beauty svrhe, još od doba Kleopatre.


Namočite tufere hladnim mlekom, pa ih stavite na oči i lezite. Ostavite mleko da deluje oko 20 minuta. Nakon toga isperite oči mlakom vodom. Naduvenost ispod očiju će splasnuti, a vaš izgled će biti osvežen.

4. Koristite izrendani krompir kako biste osvežili svoj izgled.
Maska sa krompirom je odlična maska za negu područja oko očiju. Odlično revitalizuje kožu, otklanja otoke, borice, podočnjake i naduvenost kože.

Za pripremu ove maske biće potrebne 2 supene kašike sitno izrendanog sirovog krompira i 2 komadića gaze.

Izrendani krompir stavite na pripremljene komadiće gaze (po 1 kašiku na svako parče gaze) i ovu masku nanesite na područje oko očiju, tako da gaza stoji povrh krompira.

Masku držite 20-30 minuta. Posle masku uklonite i umijte se mlakom vodom ili čajem kamilice. Masku nanosite 2-3 puta nedeljno.

5. Hladnim kašikama protiv podočnjaka.
Još jedan veoma jednostavan i brz način za uklanjanje podočnjaka, jeste uklanjanje hladnim kašikama.

Stavite dve kašike u zamrzivač i sačekajte da se maksimalno ohlade. Kada kašike budu maksimalno hladne, stavite ih na podočnjake i pustite da deluju sve dok se u dodiru sa kožom ne ugreju.

Hladne kašike, ukloniće vam podočnjake, čak i kada su oni praćeni otokom ili tamnom bojom, koja može nastati kao posledica jakog umora i iscrpljenosti organizma.
uspesnazena.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!