Zašto nam je potreban čudotvorni vitamin D?


zdravlje-vitamini-vitamin_d-imunitet
Vitamin D je važan za zdravlje svakog čoveka, a mnoga istraživanja dokazuju da njegovo stalno nadoknađivanje može sprečiti opasne bolesti kao što su rak, dijabetes i osteoporozu. Vitamin D je potpuno besplatan jer ga telo stvara u dodiru sa sunčevom svetlosti, ali tokom zime skoro kod svakog čoveka je u deficitu.

Istraživanja pokazuju da su glavni simptomi za nedostatak vitamina D konstantan umor, nervoza, osećaj nemotivisanosti, depresija, lenjost, bledilo, nemogućnost obavljanja običnih poslova, problemi sa koncentracijom i pojačan apetit. Vitamin D možete uzimati kao dodatak ishrani tokom zime, ali i preko namirnica koje ga imaju u izobilju. Sardina, losos, tuna, jaja, mleko, riblje ulje, skuša i pečurke su bogate vitaminom D, a stručnjaci preporučuju da se potrudite da uhvatite svaki zrak sunca tokom zime i preporodite organizam šetnjom u prirodi.

Vitamin D je izuzetno važan vitamin koji ima snažne efekte na nekoliko sistema u vašem telu. Za razliku od drugih vitamina, vitamin D funkcioniše kao hormon, a svaka ćelija u vašem telu ima receptor za njega.

Vaše telo stvara od holesterola kada je vaša koža izložena sunčevoj svetlosti.
cosmopolitan.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...