Započnite dan na produktivan način i poboljšajte vaše raspoloženje


DORUČAK-ENERGIJA-JUTRO-MUZIKA-RUTINA-SREĆA-STRES-TUSIRANJE-VODA
Imati jutarnju rutinu znači transformirati raspoloženje na način da možete iznijeti cijeli dan bez problema. Način na koji započinjete dan postavlja ritam za ostatak dana. Zašto onda dan ne započnete na produktivan način koji će ujedno i poboljšati vaše raspoloženje?

Noćna ste ptica i prezirete ustajanje rano ujutro? Možda se borite sami sa sobom svako jutro da ustanete i pokrenete se, a kada ustanete neraspoloženi ste i nemate motivacije. Ne brinite, niste jedini. Jutra mogu biti prilično teška. No, ako nastavite živjeti na taj način, nećete donijeti ništa dobro svom biću, tijelu, duhu i umu, stoga je vrlo važno da imate jutarnju rutinu koja vas pokreće i daje vam priliku da svaki dan bude najbolji dan. Iako jutarnja rutina nije uvijek savršena i postoje dani kada joj nećete biti potpuno predani, važno je stvoriti rutinu koja vama najbolje odgovara.

Ne odgađajte alarm – Dajte ovoj ideji šansu. Vjerovatno ste prevrnuli očima na samu pomisao i pomislili „da ne odgađam alarm i imam više energije?“ Da, upravo tako. Ne odgađajući alarm, možete sebi dati dovoljno vremena da se spremite i odradite svoju jutarnju rutinu zbog koje ćete imati energiju svaki dan. Ustanite odmah kako bi imali dovoljno vremena uraditi ostale stvari na svojoj listi.

Hidrirajte tijelo – Nije tajna da je voda magično piće i da čini čuda za tijela. Bezbroj puta ste do sada čuli koliko je važno unositi dovoljnu količinu vode u organizam svakog tana i piti je u optimalno vrijeme tokom dana. E pa, jedan od takvih trenutaka je čim se probudite. Zašto? Toliko je povlastica koje može donijeti navika kojom je prva stvar ujutro popiti vode:

·        Hidrira kožu
·        Otklanja toksine iz sistema
·        Ubrzava obnovu ćelija
·        Ubrzava krvotok, a samim tim i dovod kisika u mozak
·        Umanjuje alergije i simptome prehlade
·        Pomaže pri gubljenju kilaže čineći metabolizam djelotvornijim
·        Zaustavlja i liječi glavobolje

Tuširanje – Dobro, možda ste tip osobe koji se tušira navečer i nema ništa loše u tome. Tuširanje navečer ili ujutro – nema pogrešnog odgovora, najvažnije je šta vama odgovara. Dobre vijesti su da oba načina imaju svoje povlastice. Jutarnje tuširanje pomoći će vam da se razbudite, pokrenuti mišiće umanjiti glavobolju, smanjiti stres i povećati cirkulaciju. Jutarnja tuširanja pomažu u balansiranju prirodnih masnoća koje se načaze u koži, što je odlična beauty povlastica. Jutarnja tuširanja čiste nakupine masnoća koje su se u koži i kosi stvorile tokom noći.

Slušajte muziku – Ko ne voli slušati muziku ujutro dok se sprema ( i u autu i cijeli dan na poslu). Muzika za podizanje raspoloženja učinit će vas sretnima odmah, a postoji li bolji način da započnete jutro nego time da ste sretni? Muzika može pomoći i pri smanjenju stresa i anksioznosti što zapravo poboljšava cjelokupno zdravlje. Svako voli drugačiju vrstu muzike, a slušanjem one u kojoj vi uživate donijet će vam osjećaj inspiracije i motivacije za dan pred vama.

Doručkujte – Doručak je najvažniji obrok u danu. Zdrav doručak vašem tijelu dat će potrebnu energiju, a uz to ima i mnoge zdravstvene povlastice. Kako bi uživali sve te povlastice, važno je držati se nutrijentima bogatom hranom. Primjeri: jaja, jogurt, voće, žitarica i kafa (ali ne samo kafa). Izbjegavajte jela koja imaju puno šećera poput krofni i slatkih žitarica. Također, doručak vam može pomoći ida dođete do zdrave kilaže. Doručak zapravo tijelu govorite da ćete jesti opet i tako sagorijevati kalorije. Ne doručkujući tijelo misli da je potrebno kalorije čuvati.
soeursmagazine.com/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...