Kakva je to mono dijeta?


girl_eat-fruit-read_book
Iako mono dijeta postoji već dugi niz godina, u posljednjih par godina naglo joj je porasla popularnost, i to zahvaljujući australskog youtuberici koja već godinama promovira zdrav način života te stvara mono jelovnike, garantirajući odlične rezultate. No, što zapravo treba znati o mono dijeti?

Mono dijeta funkcionira na način da svoju prehranu ograničite na samo jednu namirnicu po danu; primjerice, ako odaberete bananu, cijeli dan jedete isključivo banane. Neke od najčešćih namirnica koje se u ovoj dijeti koriste jesu mango, dinje, lubenice i banane, no možete odabrati bilo koju vrstu voća, povrća ili mesa. Zagovornici ove dijete tvrde da, unosom jedne vrste namirnice u svoje tijelo ne opterećujete organizam koji na ovaj način maksimalno iskorištava sve vrijedne nutrijente pojedine namirnice ako ju ne kombinirate s ostalim sastojcima koje inače unosimo u svoje tijelo kroz dan.

Također, pobornici ove dijete tvrde da se već nakon tjedan dana smanjuje potreba za junk foodom i slatkim namirnicama, a najprimamljivija je činjenica da ova dijeta dovodi do znatnog gubitka kilograma, i to vrlo brzo jer je dnevni unos kalorija mali. Pauline Hackney, američka nutricionistica upozorava da, iako teorija mono dijete jest logična i iako postoji mnogo primjera koji potvrđuju njenu uspješnost, još uvijek ne postoje znanstveni dokazi koji bi potkrijepili njihove teze.

be_fit-diet-diet_plan-diet_food-weight_lose

U svakom slučaju, sugeriramo da, ako se odlučite iskušati ovu vrstu prehrane, ne započinjete ovu restriktivnu dijetu naglo već da pripremate organizam postepenim smanjenjem ugljikohidrata i masnoće, a nipošto je ne provodite dulje od tjedan dana!
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!