NIŠTA BEZ NJE: Evo zbog čega je hijaluronska kiselina toliko važna za ljepotu kože


ljepota_koža-kozmetika-beauty-njega_kože-njega-hijaluronska_kiselina
Za kreme koje sadržavaju hijaluronsku kiselinu često se navode kao one koje potiču regeneriranje kože i zaustavljaju vrijeme? Znate li zbog čega je hijaluronska kiselina toliko dragocjena

Starenje, ali i nezdrave navike poput pušenja, alkohola i nezdrave prehrane s vremenom mogu pojačati isušivanje kože, pojavu bora, gubitak sjaja...

Zbog toga se često ističe kako pomlađivanje kože potiču proizvodi koji sadržavaju hijaluronsku kiselinu koja je bitna za zdravu i lijepu kožu. Proizvodi je naše tijelo, a uloga joj je održavanje tkiva dobro hidriranim.

No njezinu količinu u tijelu smanjuju slobodni radikali čiji mehanizam djelovanja pokreću izlaganje UV zrakama i drugi stresni faktori.

HA kiselina je, objašnjavaju stručnjaci, 'magnet' za vlažnost jer npr. samo jedan gram sposoban hijaluronske kiseline može zadržati nevjerojatnih šest litara vode.

No što smo stariji dobivamo manje hijaluronske kiseline proizvodimo, što dovodi do znakova starenja poput sitnih bora i gubitka elastičnosti kože.

Stoga je dopunjavanje razine HA ključno za održavanje mladolikog izgleda koji je u stanju duže zadržati vlagu.

Štoviše, nova istraživanja su pokazala i da HA djeluje i kao antioksidans, što znači da se može ponašati kao zaštita protiv slobodnih radikala, nastalih zbog zagađenja i drugih štetnih vanjskih utjecaja.

Hijaluronska kiselina može hidratizirati površinu kože i dublje slojeve zbog svoje raznolike molekularne težine. Formule nove generacije krema s HA idu i dalje, stvarajući 'mrežicu' na površini kože kako bi se spriječilo ispuštanje vlage. Stručnjaci savjetuju i korištenje seruma jer oni sadrže manje molekule koje dublje prodiru u kožu, no i bogata hidratantna krema s hijaluronske kiseline pomoći će nahraniti kožu i povećati razinu hijaluronske kiseline.
tportal.hr

Budi najbolja verzija sebe !!!