Najljepše svjetske rute za putovanje vlakom


VLAK-VOŽNJA_VLAKOM-SVJETSKE_VOŽNJE_VLAKOM-PUTOVANJA-PUTOVANJE_VLAKOM-ŽELJEZNICA
Putovanje vlakom jedno je od najposebnijih i najromantičnijih načina na koje možete iskusiti ljepote zemlje koju posjećujete.

Osim što ćete se osjećati povezanije sa prirodom više nego ikada prije, ovakvo putovanje će vam pružiti jedinstveni odmor, ali i pregled nekih od najskrivenijih i netaknutijih pejzaža na svijetu.

Od snježnih Alpa, preko dolina Južne Amerike i pustinja u Africi pa sve do prekrasnog zelenog krajolika u Europi, koje vožnje vlakom se moraju naći na vašoj bucket listi za putovanja otkrijte u nastavku.

Prvi prolaz vlaka Rocky Mountaineer prema zapadu – Kanada 
Poveznica između kanadskih gradova Vancouvera i Banffa - ova vožnja vlakom cijelim putem će za vas rezervirati pogled na divlje vode Fraser kanjona, strme staze koje vode do rijeke Thompson i zadivljujući snijegom s kojim je pokriven Kanadski stjenjak koji čini samo jedan dio sjevernoameričkog planinskog lanca Kordiljera.

Glacier Express – Švicarska 
Doživjeti švicarske Alpe iz udobnih sjedišta u vožnji vlakom između dva švicarska resorta poseban je osjećaj, posebno kada prolazite kroz tunele u planinama i malena sela na ogromnoj nadmorskoj visini s pogledom na jedan od najbajkovitijih snježnih prizora.

TranzAlpine – Novi Zeland 
Kroz ovo putovanje vlakom vidjeti ćete sve – od prostranih Canterbury ravnica duž rijeke Waimakariri, preko snježnih vrhova u Nacionalnom parku Arthur’s Pass pa sve do suptropske prašume zapadne obale.

West Highland Line, od Glasgowa do Mallaiga – Škotska 
Divlju zapadnu obalu Škotske najbolje je iskusiti upravo uz ovu vožnju vlakom koja vas vodi kroz umirujuću prirodu ispunjenu usamljenim selima i jezerima, ali i uz Vijadukt Glenfinnan koji je bio istaknut i u jednom of Harry Potter filmova. Potterheads, where you at?

The Ghan – Australija 
Ovo putovanje kroz Australiju vam omogućuje da uistinu vidite sva čudesa njene impresivne prirode. Vožnja započinje na tropskoj obali sa bujnim biljnim svijetom, prolazi između stijena u crvenim nijansama kraj Macdonnell Ranges gorja te završava na plodnim ravnicama Južne Australije.

Transsibirska željeznica – Rusija 
Jedan od najdužih željezničkih puteva pruža vam putovanje preko cijele Rusije, od Moskve pa sve do Vladivostoka na putovanju od osam dana, uz pogled na Bajkalsko jezero i rijeku Ob koju prelazite u vlaku preko mosta dugog 983 m.

Flåm željeznica – Norveška 
Jedna od najvećih norveških atrakcija upravo je ova jednosatna vožnja vlakom strmom željeznicom koja vam pruža pogled na ravnice, slapove i uzdižuće impresivne vrhove u zagrljaju prekrasne prirode, od sela Flam pa sve do grada Myrdal.

Namibija Safari Rovos željeznica – Južna Afrika 
3200 km duga vožnja ovim vlakom provesti će vas kroz Kimberley – grad u kojemu su ranije iskapali dijamante, pružiti će vam prekrasni pogled na jednu od južnoafričkih provincija Northern Cape, kanjon Fish River, dvije pustinje - Kalahari i Namib, završavajući putovanje u gradu Swakopmund, smještenom uz obalu Namibije.  

Belmond Hiram Bingham – Peru 
Luksuzna vožnja ovim vlakom u Peruu započinje u drevnom glavnom gradu Cusco, prolazi kroz Svetu Dolinu duž rijeke Urubamba te dolazi u sveti grad Inka smješten na najvišem dijelu istočnih Andi u Peruu – Machu Picchu. Vožnja koju bismo svi htjeli doživjeti barem jednom u životu.

Golden Eagle Dunav Express – Srednja Europa i Transilvanija 
Ovo putovanje luksuznim vlakom traje 14 dana i vodi vas kroz čak osam zemalja među kojima su – Turska, Češka, Mađarska, Slovačka, Austrija i Poljska te uključuje zaustavljanje u nekim od najljepših gradova ovih država. 

Durango & Silverton Narrow Gauge željeznica – Colorado, SAD 
Svi ljubitelji povijesti htjeti će rezervirati karte za ovu vožnju vlakom na željeznici koja datira čak iz 1882. Na ovom putovanju ćete uživati u pogledu na rijeku Animas, ali i u pogledu na divlju prirodu i prekrasne kanjone.

Piše: bonjour.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...