Bez dijete i maratona: Skinula 22 kile u samo četiri mjeseca

Natalie_Jill-best-tools-for-weigh_loss-fitness-how_to_loss_wigh-diet-training

Istraživanje je uvjerilo Natalie Jill da najbolji plan ne uključuje 'lude dijete' ni trčanje maratona, već isprobani pristup boljoj prehrani i više vježbanja, strategiju koju je mogla i prilagođavati.

Istoimena utemeljiteljica 'Natalie Jill Fitnessa' kaže kako nikad neće zaboraviti trenutak kad je prije gotovo deset godina u jednom gradskom izlogu ugledala vlastiti odraz. Godinu prije izgubila je posao, razvela se od bivšeg supruga i zatrudnjela - nakon čega je upala u depresiju i, poput mnogih, jela da se utješi.

 POGLEDAJTE VIDEO VJEŽBI NATALIE JILL:- Jela sam mnogo brze hrane, a nisam uopće bila aktivna - ispričala je Jill za Prevention. A rezultat toga je bio - 25 kilograma veća tjelesna težina - od čega je većina ostala kao posljedica trudnoće i poroda, no još uvijek je imala oko sedam kilograma previše zbog čega se nije osjećala zdravom kao inače, već je bila preopterećena i pod još većim stresom. 

Prije je uvijek, kaže Jill, bila 'u skladu s onim što je i vidjela u ogledalu, a sad to nije bila ona. Nešto je u njoj zbog toga 'kliknulo' i Jill je krenula ravno kući, stavila kćerkicu na spavanje i počela smišljati plan. UMOR, GUBITAK APETITA... Provjerite ove simptome ako sumnjate na manjak magnezija

Zacrtajte si ciljeve za mršavljenje
LIE JILL Aging In Reverse (@nataliejillfit) on

– Zgrabila sam hrpu časopisa i izrezala fotografije 'prigodnih' žena, sretnih i zdravih mama - slike za koje sam znala da će me motivirati -  priča ona. Njih je stavila na svoju ploču s vizijama koju je stavila u kuhinju, gdje će je viđati svako jutro, a zatim je počela isprobavati kako te slike i ostvariti.

Istraživanje ju je uvjerilo da najbolji plan ne uključuje 'lude dijete' ni trčanje maratona, već isprobani pristup boljoj prehrani i više vježbanja, strategiji koju je mogla i prilagođavati.

Odlučila je da će početi jesti ​​prirodniju i neobrađenu hranu i svakodnevno si dodavati još malo više aktivnosti. - Obećala sam si da ću si dati četiri mjeseca i onda vidjeti napredujem li, bez opterećenja - rekla je Natalie. 

Uravnotežite prehranu - kupujte svježu hranu

- Pobrinula sam se da mi svi obroci sadrže malo proteina, složene ugljikohidrate i zdrave masti. Jela sam puno salate s piletinom ili ribom, a dodavala sam maslinovo ulje umjesto masti - ispričala je Jill.

Niskokalorično povrće i bobice jela je neograničeno, a za užinu jabuke s nekoliko komada čokolade. Jedno od njenih pravila bilo je da mora moći izgovoriti sve sastojke u svojoj hrani - a ako ne može, vjerojatno su loš izbor. Drugo je bila da prvo pojede sve 'dobre' namirnice, pa ima 'manje prostora za one loše'. SLUŠAJTE SVOJE TIJELO Vježbanje tijekom prehlade: Jel to dobra ideja ili baš i nije?

Usredotočite se na trening snage za vježbanje kod kuće

Nakon što se razvela, Jill nije imala ni previše novca ni vremena za skupe sate fitnesa ili članstvo u teretani. Umjesto toga, istraživanje ju je naučilo da može koristiti vlastitu tjelesnu težinu za otpor, što je ključno za izgradnju mišića. Njeni su treninzi uključivali puno treninga snage, a u njima nije provodila sate.

- Ako vježbate svakodnevno, zaista vam ne treba više od 15 do 20 minuta - kaže.

 Izgradite sustav podrške
Jill je svoju rutinu prvo počela dijeliti na društvenim mrežama, kao i fotografije svojih zdravih obroka, što je motiviralo i druge žene koje su htjele smršavjeti par kilograma.

Konačno, nakon četiri mjeseca, stala je na vagu i zadržala dah.

- Nisam mogla vjerovati: izgubila sam 22 kilograma i potpuno sam promijenila tijelo -  prisjeća se.


Jillin uspjeh potaknuo je još veće zanimanje društvenih medija za njezine planove prehrane i vježbanja. Obožavatelji su preko Facebooka i Instagrama ubrzo počeli tražiti recepte i pitati za savjete i prijedloge za vježbanje, a njezine jednostavne vježbe danas privlače oba spola i sve dobne skupine.

Ono što je počelo kao osobno putovanje pretvorilo se u karijeru - danas licencirana majstorica sportskog nutricionizma i trenerica fitnesa Natalie Jill ima više od tri milijuna pratitelja na društvenim mrežama i pomogla je mnogim ženama da smršave i dođu u formu.

- Svaka mi se stvar s one ploče s vizijama ostvarila. Ja sam sad ta zdrava, sretna mama. Potpuno sam promijenila svoj život i svoje tijelo. I nisam sama. Svatko to može učiniti. Morate samo početi - poručila je Natalie.
24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!