Modna blogerica Tamara Kalinić otkriva koji će modni i beauty trendovi obilježiti godinu


Uspješna srpska modna blogerica Tamara Kalinić, koja već dug niz godina živi u Londonu, redovito svoje pratitelje na društvenim mrežama obavještava o trendovima koji se mijenjaju na modnoj sceni, a kao netko tko je stalan gost na modnim revijama vodećih brendova iz prve ruke zna što nam modni vizionari pripremaju u narednim mjesecima. Lijepa blogerica nedavno je na svom kanalu na YouTubeu otkrila najveće modne i beauty trendove koji će obilježiti 2020.

Proslavljena modna blogerica, nezaobilazna gošća na modnim revijama brojnih poznatih brendova kao što su Dior, Balmain, Zuhair Murad, Ralph and Russo, Chanel i Fendi te koju samo na Instagramu prati vojska od 800 tisuća pratitelja, sa svojim obožavateljima redovito dijeli sve svoje modne tajne i savjete, a nedavno je otkrila i koji će to trendovi obilježiti modnu scenu u narednim mjesecima.

Vruće hlačice

Kao jedan od vodećih trendova u 2020. godini Tamara Kalinić izdvojila je pomalo neočekivan odjevni komad - vruće hlačice. Donedavno se smatrao neukusnim, no dizajneri su ga učinili vrlo luksuznim i chic, što se najbolje da vidjeti na primjeru modne kuće Chanel. Virginie Viard dizajnirala je vrlo seksi elastične vruće hlačice koje predlaže u kombinaciji sa štiklama i crnim hulahupkama.
Ovaj trend nije za svakoga i to je, tvrdi Tamara, sasvim u redu. Ne osjećaju se svi ugodno u vrućim hlačicama ili jednostavno ne smatraju da im dobro pristaju. Ono što nikako ne trebate raditi je nositi nešto samo zato što je to u modi, jer će se zasigurno primijetiti da se ne osjećate ugodno u toj odjeći.

Prirodan izgled

Trend koji je započeo u 2019. i koji će se nastaviti u ovoj godini je prirodni, minimalistički izgled. Trendseterice diljem svijeta skidaju ekstenzije, umjetne nokte i trepavice te vade filere iz usana, a sve kako bi postigle što prirodniji izgled. Modni stručnjaci savjetuju nam da ove godine njegujemo kratke nokte, držimo se što jednostavnijih frizura, a make up smanjimo na minimum.

Trenutno su vrlo popularne i guste, raščupane obrve te su zamijenile one savršeno iscrtane, a ako se dvoumite koju boju kose isprobati, predlažemo vam da se vratite svojoj prirodnoj nijansi.

Neonske boje
Iako nije veliki fan neonskih boja, Tamara Kalinić nerado priznaje da će ovaj trend poharati 2020. No čak i ona u moru neonskih komada može za sebe pronaći neke koje će sasvim sigurno uklopiti u svoj stil. Modna blogerica izdvojila je proljetno/ljetnu kolekciju brenda Jacquemus kao odličan primjer neonske kolekcije koju bi voljela vidjeti u svom ormaru.

Predimenzionirane kragne
Takozvane disco kragne preplavile su tjedne mode. Jacquemus i Saint Laurent samo su neki od brojnih brendova koji su ovaj trend uvrstili u svoje kolekcije, a slavna blogerica potvrdila je kako će ovaj detalj biti itekako tražen u mjesecima koji slijede.

Sako + bermude

I ove sezone bit će popularna odijela svih boja, no u 2020. poseban naglasak bit će na sakoima u kombinaciji s bermudama. Ovaj će trend biti ogroman u 2020., no on nažalost ne pristaje svakome, a vjerujemo i kako će ga mnogi zaobilaziti u širokom luku. Ovaj smo trend imali prilike vidjeti na modnim revijama Chloe, Bottege Venete, Alberte Ferretti i brenda The Row.

Velike pufaste torbe

Nakon što je brend Marcella predstavio svoju torbu koja izgledom podsjeća na jastuk Bottega Veneta krenula je u sličnom smjeru, dizajnirajući kolekciju pouch torbi koje su izazvale euforiju u svijetu mode. Upravo je njihova pouch torba bila najtraženija u protekloj godini, a potom smo primijetili slične modele i u high street trgovinama. Minijaturne torbe u 2020. će zamijeniti veliki pufasti modeli u koje ćemo konačno moći strpati sve svoje potrepštine.

Cipele koje se vežu preko hlača

Ovaj smo trend uočili potkraj 2019., a prema Tamarinim riječima, nastavit će se i u 2020. Brojne trendseterice vežu cipele preko hlača, a trend je među prvima isfurala reality zvijezda Kylie Jenner.

Boyfriend sako
Ravno krojeni, predimenzionirani sakoi, poželjni u kombinaciji s prslucima kakve viđamo na vješalicama muških odjela trgovina, bili su i ostat će veliki hit, a prema riječima modnih stručnjaka i onome što smo imali prilike vidjeti na proteklom tjednu mode, tek trebaju doživjeti bum.

Kožni baloner
Tamara je otkrila kako je još jedan trend preplavio tjedne mode, a riječ je o kožnim balonerima koji će u 2020. biti na vrhu liste najpoželjnijih komada. Ove smo chic komade imali prilike vidjeli u kolekcijama brojnih modnih dizajnera koji bi vam zasigurno savjetovali da investirate u jedan od njih.

Print slikarskog platna
Brend Marni cijelu je svoju kolekciju posvetio ovom šarenom i razigranom printu koji podsjeća na najljepše slikarsko platno i svojevrsno umjetničko djelo.

Perje

Prošle godine na modnim pistama mogli smo primijetiti najezdu odjeće i obuće ukrašenih perjem, a ovaj glamurozni detalj viđat ćemo i u narednim mjesecima, što potvrđuju proljetne kolekcije Mary Katrantzou, brenda Ralph & Russo i Prade, ali i zimska kolekcija Dolce & Gabbane.

Topići-grudnjaci
Ovog ljeta prigrlite svoj seksepil i odvažite se nositi ultra crop topiće koji izgledom podsjećaju na grudnjake. Možete ih nositi u kombinaciji sa suknjama i širokim hlačama ili ispod sakoa.

Točkasti uzorak

Jedan od vodećih trendova u 2020. bit će točkasti uzorak, stoga nikako ne bacajte iz ormara točkaste haljine i bluze. Točkice su doslovno preplavile tjedne mode, a uvjerljivo najljepše modele ukrašene njima predstavili su Carolina Herrera i Balmain.

Ne smijemo zaboraviti ni puffer jakne u fluorescentnim bojama i teddy kapute, a koji će se zadržati i u ovoj godini. Moda 2020. bit će posvećena udobnoj odjeći pa sukladno tome birajte i svoje kapute i jakne, a što se tiče cipela, trendseterice diljem svijeta pomamit će se ovog proljeća za platformama, sandalama s neobičnim petama u raznim oblicima i natikačama na petu.
tportal.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...