8 načina na koje možete poboljšati učinkovitost svojih beauty proizvoda


njega_lica-beauty_proizvodi-hijaluron-retinol-serumi
Svaka žena ima svoju vlastitu beauty rutinu, koliko god ona bila opsežna ili minimalna. Međutim, ponekad ne obraćaju svi potrebnu pozornost na neke važne detalje prilikom korištenja istih. Svaki beauty proizvod ima određena svojstva koja se mogu poboljšati ili čak poništiti ako ih se upotrebljava na pogrešan način.

Kako bi postigli što bolje rezultate i maksimizirali učinkovitost svojih beauty proizvoda, potrebno je slijediti neka pravila. Otkrijte pomoću kojih trikova će vaša koža zablistati, biti maksimalno hidratizirana i spremna za borbu protiv bora.

NAPRAVITE PILING
Zamislite površinu svoje kože. Sve one mrtve stanice koje se nakupljaju često predstavljaju prepreku proizvodima. Morate ukloniti sve te mrtve stanice kako bi vaši beauty proizvodi uopće mogli doprijeti do svih slojeva kože. Ova je barijera više nalik na zavjesu nego na zid, pa ne morate birati grube pilinge. Budite nježne prema svojoj koži.

Osnovna sredstva za čišćenje mogu uspješno ukloniti svu prljavštinu i višak sebuma te očistiti vaše pore. Međutim, za istinsko povećanje apsorpcije vaših beauty proizvoda trebat će vam sredstvo za čišćenje na bazi enzima ili kiselina. Također, dobro vam može doći neko sredstvo sa sitnim zrncima za nježan piling lica. Možete isprobati i četkicu za svakodnevno i temeljito čišćenje lica.

PAZITE NA REDOSLIJED
Jako je važno koji proizvod ćete prvi nanijeti na lice jer će upravo taj proizvod najbolje prodrijeti u kožu i time ćete poboljšati učinkovitost tog beauty proizvoda. Bez obzira na to borite li se protiv bora, prištića ili flekica od sunca, najaktivnije sastojke potrebno je primijeniti prve. Ako koristite dva proizvoda, za dva različita problema, jedan nanesite ujutro, a drugi navečer. Tako će vam biti zajamčena potpuna učinkovitost oba proizvoda. Nakon što ste nanesete najvažnije proizvode, ostale primjenjujete redoslijedom gustoće, od najrjeđeg (antioksidativni serum) do najgušćeg (krema sa zaštitnim faktorom ili noćna krema). Retinol je izuzetak jer bi mogao nadražiti osobe s osjetljivom kožom kad bi se prvi nanosio.

NANESITE PROIZVOD NA SVJEŽE OPRANO LICE
Vlažna koža djeluje poput spužve i brzo upija sve što se na njoj nađe. Važno je samo da je koža vlažna, a ne u potpunosti mokra. Ovo se pravilo primjenjuje na gotovo svaki proizvod – čak i na retinol. Jedina iznimka je krema za sunčanje na bazi minerala jer se ona ne upija. Dizajnirana je tako da ‘sjedi’ na površini kože i reflektira sunčeve zrake. Na vlažnoj koži minerali ne mogu osigurati ravnomjerno prekrivanje pa će krajnji rezultat biti jednostavno neprivlačan.

ZAGRIJTE KOŽU ZA BOLJU UČINKOVITOST BEAUTY PROIZVODA
Ako se umijete mlakom vodom umjesto hladnom, na taj način ćete lagano podići temperaturu kože. To uzrokuje širenje krvnih žila i pora u pokušaju da se koža ohladi što pomaže proizvodu da se lakše apsorbira u kožu. Osim toga, sastojci brže stupaju u interakciju sa stanicama kad je koža topla.

KOJI PROIZVOD NANOSITE POSLJEDNJI?
Jedan od najboljih načina za pojačanu apsorpciju je to da svoju beauty rutinu završite s onim ‘težim’ proizvodima poput ulja, proizvoda koji sadrže maslac i hidratantnih krema. Proizvodi s velikom količinom vazelina, prirodnih maslaca, ulja i voska su najprikladniji za ‘zaključavanje’ prethodno nanesenih proizvoda. Međutim, nemojte odmah početi nanositi vazelin preko svakog proizvoda iz svog kozmetičkog ormarića. Izbjegavajte nanošenje takvih proizvoda na one s retinolom, kiselinama ili vitaminom C jer bi tako mogli udvostručiti njihovu snagu čime bi uzrokovali iritaciju kože. Također, u potpunosti preskočite ovaj korak ako ste skloni aknama.

RETINOL SAČUVAJTE ZA VEČERNJE SATE
Ovi superheroji koji se bore s borama najbolje obavljaju svoj posao pod okriljem mraka jer njihovi sastojci propadaju na suncu. Još jedna prednost noćne upotrebe retinola je to što temperatura kože raste za otprilike pola stupnja dok spavamo, a s većom toplinom i proširenim krvnim žilama dolazi i bolja penetracija proizvoda u kožu. Iako to nije ogromna razlika, vaša koža jednostavno bolje apsorbira tijekom noći. Ovo se odnosi na bilo koji sastojak koji primijenite prije spavanja, a ne samo na retinol.

ISPROBAJTE SERUME
Kad želite maksimalni učinak mirisa tada kupite parfem, a ne mirisni gel za tuširanje, zar ne? Slično tome ćete najjaču dozu aktivnih sastojaka pronaći upravo u serumima, a ne u, primjerice, sredstvima za čišćenje kože lica. Serum je koncentrirani izvor aktivnih sastojaka u jednostavnom obliku koji vrlo brzo, potpuno i neometano prodire u kožu.

ISPRAVNO KOMBINIRAJTE PROIZVODE
Neki proizvodi su predodređeni da budu pravi power couple. Primjerice, krema za sunčanje i antioksidansi rođeni su da bi bili u braku. Dok krema za sunčanje apsorbira UV zrake, antioksidansi neutraliziraju slobodne radikale koje stvaraju UV zrake prije nego što uspiju napraviti štetu. Ako ih vaš SPF ne sadrži, možete prije njega na kožu nanijeti serum bogat antioksidansima kako bi postigli maksimalni učinak.

S druge strane, postoje neki proizvodi koje nikako ne biste trebali miješati. U to spadaju kiseline (poput mliječne, salicilne i glikolne, s izuzetkom hijaluronske kiseline) i vitamin C, te retinol i sredstva koja sadrže salicilnu kiselinu i benzoil peroksid.
journal.hr

Budi najbolja verzija sebe !!!