Znakovi koji pokazuju da nam je tijelo puno toksina


Usvojili ste ključne savjete za očuvanje zdravlja - redovno se rekreirate i pijete dovoljno tečnosti. Ipak, nešto nedostaje. Osjećate se stalno umorno, imate problema sa stomakom, često vas boli glava i mijenjate raspoloženje. Problem bi mogao da bude u otrovima koji se unose u tijelo, najčešće preko paste za zube, dezodoransa, krema, zagađene vode, voća, povrća i mesa.

Navodimo nekoliko simptoma koji ukazuju da je tijelo prepuno toksina.

Stalan osjećaj umora

Kada ste umorni zato što se niste dovoljno naspavali ili ste naporno radili tokom dana je normalan osjećaj. Ali, ako se stalno osjećate iscrpljeno znači da je tijelo blokirano otrovima. Zato nemojte da pijete previše kafe, jer ona neće moći da vas ojača. Potrebna je promjena navika u ishrani i pravi izbor kozmetike.

Promjene u tjelesnoj težini

Ako se redovno rekreirate i ograničili ste kalorijski unos, ali ipak ne mršavite, problem bi mogao da bude u nagomilanim toksinima u organizmu. Otrovi koje unosimo u tijelo deluju i na hormone i to je razlog zašto tjelesna težina može da naglo raste ili opada. Potreban je detoks zdravim namirnicama i unos što više čiste vode.

Loš zadah

Neprijatan zadah nije samo posledica loše oralne higijene. On može da ukazuje na probleme u digestivnom sistemu, a može da bude i znak da se jetra bori sa velikom količinom otrova.

Otežano pražnjenje

Ovaj simptom zatrovanosti organizma može da bude praćen i bolovima u stomaku i glavoboljom. Crijeva zbog velike količine otrova otežano rade, pa se zato stolica u njima suši i stvrdnjava što dovodi do otežanog pražnjenja.

Osjetljivost na mirise

Ukoliko snažno reagujete na bilo koje mirise, znači da vam tijelo šalje signal da je opterećeno hemikalijama. Ovaj simptom često može da bude praćen i glavoboljom i mučninom.

Bolovi u mišićima

Otrovi bukvalno "jedu" mišiće i zglobove. Ukoliko stalno trpite bolove u muskulaturi, a oni ne prolaze ni kada ste fizički aktivni, trebalo bi da se preispitate čime trujete tijelo.

Kožne reakcije

Pojava bubuljica na koži, pogotovo ako su bolne i svrbe je jasan signal da je tijelo opterećeno toksinima, i iz hrane i iz kozmetike.
radiosarajevo.ba

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!