Ukusan napitak koji garantira brzo mršavljenje!


mršavljenje-budi_fit-zeleni_čaj-matcha_čaj
Svi smo već dobro upoznati s benefitima koje dobivamo unošenjem zelenih čajeva u organizam; osim što ubrzavaju metabolizam, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti i potječu brzo sagorijevanje masti što je svakako nešto čemu težimo početkom svake godine!

A jeste li znali da jedna šalica matcha čaja sadrži jednaku količinu antioksidanata kao čak 10 šalica običnog, zelenog čaja? Matcha čaj podvrsta je zelenog čaja, na tržište dolazi u prahu i u posljednjih par godina u potpunosti je zaludio gastro svijet! Danas se tako, osim za piće, koristi kao neizostavan dodatak slanim i slatkim jelima, a gastro znalci se kunu da jelima daje poseban okus. Ipak, matcha čaj japanska je tradicija i primarno se koristi kao ljekoviti čaj; bogat je vitaminima A, B6, C i K, magnezijem, kalcijem, željezom, mineralima, kalijem, fosforom, cinkom i bakrom, opušta i smiruje te povećava koncentraciju i pamćenje. Odličan je u regulaciji kolesterola i šećera te povećane tjelesne težine, a njegova antibiotska svojstva pospješuju cjelokupno zdravlje.

Pri pripremi matcha čaja morate pripaziti s vodom; nipošto ne smijete koristiti kipuću vodu, već je zagrijte na 60 stupnjeva. Koristite običan lončić ili matcha zdjelicu te pjenjaču ili posebnu matcha metlicu napravljenu od bambusa. U vodu umiješajte do 2 grama matcha praha i miješajte dok ne dobijete pjenastu smjestu. Što je čvršća pjena, čaj će biti bolji. Po želji u čaj možete dodati prstohvat cimeta ili lovorov list koji će dodatno obogatiti okus i ne zaboravite; matcha sadrži kofein, stoga ne preporučamo konzumaciju prije spavanja!
U slast!
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...