Poruka dana... Svaki dan imaš jedan komadić vremena u kojem odlučuješ hoćeš li ga živjeti ili životariti!



U tome je sva tajna života, nema neke posebne mudrosti. Današnji tvoj izbor nije samo još jedna tvoja odluka, ona je tvoja sudbina. Ti si upravo ono što izabireš, ni manje, ni više od toga. Imati osjećaja za današnji dan znači imati osjećaja za svoju budućnost jer shvaćaš da rezultati koje priželjkuješ ne dolaze sami od sebe već dolaze od rada, a jedino vrijeme u kojom možeš nešto napraviti jest tvoje sadašnje vrijeme.

Svaki dan pred sobom imaš istu dvojbu; napustiti sigurnu luku ili ostati zatvoren između svoja četiri zida koja se zovu strahovi, sumnje, opravdanja i obziri. To su tvoje četiri najveće prepreke koje jednim udarcem možeš pretvoriti u mogućnosti ako na njih počneš drugačije gledati. Izgraditi snažan integritet mogu samo ljudi koji žive svoju sadašnjost, koji je ne prepuštaju samo nekim vanjskim okolnostima. Shvati da tvoja prošlost i budućnost nemaju mnogo veze sa tvojim karakterom, tvoj karakter je samo ono što izabireš sada.

Jedina tvoja dvojba su tvoje misli, one oblikuju problem ali i donose rješenje. Zato ušutkaj one misle koje ti govore da ne možeš uspjeti, da se ne isplati niti pokušati, da nisi dovoljno sposoban da bi zakoračio na put svojih snova. Šapat srca može nadjačati sve vihore negativnosti i reći ti da se isplati i vrijedi pokušati ono što voliš i što tako žarko želiš. Zato ako do cilja ne možeš brzo tračati, onda makar hodaj, ako ne možeš hodati onda makar puzi, ali nikada nemoj ostajati na mjestu na kojem si jednom bio.

Nisu bez razloga snovi u koje vjeruješ ušli u tvoj život, oni imaju poveznicu sa tvojim najdubljim bićem, a na tebi je da ga otkriješ. Vodi računa o svojim mislima jer one postaju tijelo i zato se što prije riješi onih negativnih misli prije nego što zatruju svaku stanicu tvoga bića. Neka tvoj život postane odraz onoga što želiš biti, a ne odraz onoga čega se bojiš i u što sumnjaš. Sloboda koju imaš je veličanstvena mogućnost – svakoga dana daje ti da biraš kakav ćeš život živjeti. Ludo bi bilo ne iskoristiti tu mogućnost.

Mario Žuvela
savjetnikuspjeha.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...