Beauty tehnike koje ove godine trebaš uvrstiti u svoju rutinu


beauty-kolagen-serum_za_kožu-njega_kože-riblje_ulje-SPF-jade_roller
Super savjeti za ljepšu i blistaviju kožu

Nova godina donosi nam odličnu priliku da u svoj život uvedemo neke nove navike, bilo da je riječ o zdravlju, ljepotu ili nekom drugom segmentu.

Iako je većina nas u ovo vrijeme fokusirana na velike ciljeve kao što su pronalaženje novog posla, učenje novih jezika ili pak otkrivanje nekih novih hobija, postoji i nešto što možemo učiniti za sebe i svoju kožu.

Želiš li u ovoj godini malo više poraditi na svom zdravlju, rutini i beauty ritualima, onda za tebe imam nekoliko odličnih prijedloga. Ovo su tehnike koje svatko može uvrstiti u svoju rutinu, a tvojoj će koži donijeti niz pozitivnih rezultata.

Počni uzimati riblje ulje ili kolagen

Prije uzimanja bilo kakvih vitamina i kompleksa u svrhu poboljšanja zdravlja kože, bilo bi dobro da se posavjetuješ sa svojim liječnikom koji će ti znati dati dobar savjet. Želiš li imati mladoliku i blistavu kožu, razmisli o uzimanju dodataka s kolagenom i ribljim uljem. Kolagen u prahu možeš nabaviti u trgovinama zdrave hrane, a osim što je dobar za obnovu kože, također ima važnu ulogu i za zdravlje mišića i zglobova. Riblje ulje najčešće dolazi u obliku kapsula, a obiluje omega-3 masnim kiselinama. Dobro je za tvoju kožu, ali može pomoći i kod brojnih drugih zdravstvenih problema. Pojedina istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, artritisa,  da pomaže kod depresije,itd.

Nemoj zaboraviti SPF

Iako se na sve strane govori o tome koliko je sunce štetno za našu kožu, ipak često i dalje zaboravljamo nanositi kreme sa zaštitnim faktorom. Sunce je jako i može naštetiti tvojoj koži te izazvati prijevremeno starenje. Investiraj u kvalitetnu kremu sa SPF-om i svakog je jutra nanesi na svoje lice, čak i ako je vani oblačno. Osim kreme, možeš odabrati i šminku sa SPF-om.

Serumi

Dobra hidratacija je ključ lijepe i njegovanje kože. Hidratantna krema trebala bi ti biti korak kojeg ne smiješ preskakati, a osim toga imaš li iznad 25 ili 30 godina, počni u svoju rutinu uvoditi i serume te ulja koji će dubinski nahraniti tvoju kožu. Najpopularniji su serumi s C vitaminom te hijaluronskom kiselinom.

Počni koristiti 'jade roller'

Valjak od žada odnosno jade roller u posljednjih je nekoliko godina vrlo popularan u svijetu beauty zajednice, a manekenke i slavne ljepotice ga obožavaju. Riječ je o proizvodu kojeg možeš koristiti za masažu lica jer potiče cirkulaciju. Osim toga, korištenjem jade rollera potaknuti ćeš i limfnu drenažu po cijelom licu. Osobe koje redovno koriste roller u svojoj beauty rutini tvrde da pomaže i kod smanjenja crvenila na licu te da učvršćuje kožu. Možeš ga koristiti nekoliko puta tjedno, bez obzira na svoj tip kože. Važno je da ga koristiš na čistoj koži, prije nego naneseš kremu. Jade rolleri nisu pretjerano skupi, a mogu učiniti čuda za tvoju kožu.
zena.rtl.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...