Ajurvedske metode lečenja - ovo je najstariji način da iscelite celo telo za samo 10 minuta dnevno!


Ovih 6 drevnih ajurvedskih metoda lečenja mogu značajno poboljšati kvalitet vašeg života. Kako biste ih praktikovali, potrebno vam je samo 10 minuta dnevno, piše Lovesensa.

Ajurvedske metode isceljenja i obnavljanja tela smatraju se jednom od najstarijih sistematskih metoda negovanja tela. Čak je i Svetska zdravstvena organizacija prepoznala njihov značaj. Aiurveda pomaže u harmonizaciji interakcije uma, tela i duše, koristeći tehnike dokazane vekovima.

Ajurveda nas uči da se energija koja teče kroz Univerzum može usmeravati i kontrolisati. Ukoliko možemo da osiguramo da je njen protok kroz naše telo što je moguće uravnoteženiji i skladniji, to će omogućiti našem telu da maksimalizuje svoj potencijal.

Ajurvedska učenja kažu da na ljudsko telo utiču tri glavne doše: Vata, koja je odgovorna za pravilno disanje, Kapha, u čijoj oblasti su odgovornost, snaga i izdržljivost tela u celosti, i Pita doša koja kontroliše metabolizam.

Jutro

Čišćenje jezika - 30 sekundi

Nakon pranja zuba, pomoću posebnog alata (ili samo bočne strane četkice) uklonite naslage sa jezika. Ako to radite redovno, iz dana u dan, ovaj postupak će pomoći žučnoj kesici i bubrezima. Naslage na jeziku sadrže puno toksina i drugih štetnih materija koje mogu poremetiti harmoniju organizma, i zbog toga je važno da ih ukloniti bar jednom dnevno.

Isperite usta susamovim uljem - 2 minuta

Nakon što očistite jezik, isperite usta, ne hemijskim sredstvom za ispiranje usta, već prirodnim susamovim uljem, a nakon toga običnom toplom vodom. Susamovo ulje bogato je kiselinama koje normalizuju acidobazni balans u ustima, a takođe pomažu u poboljšanju zdravlja zuba i desni mnogo bolje nego većina kozmetičkih proizvoda.

Samomasaža - 3 minuta

Pomoću komada meke vune ili meke četke masirajte telo kružnim pokretima u vratu, leđima, ramenima, rukama i prstima (10-20 kružnih pokreta u svakom delu tela). Zatim masirajte grudi pokretima prema gore. Zatim idite na stomak, masirajući ga levo-desno. Posle - do kukova, pomerajući se iznutra prema spolja, a zatim prema nogama i stopalima.

Samomasaža laganim četkom pomaže poboljšati cirkulaciju krvi, podstiče receptore na koži i ubrzava obnavljanje unutrašnjih organa.

Dan

Ispijanje tople vode - 30 sekundi

Prokuvajte pola litra čiste vode 15 minuta, sipajte je u termos i pijte polakim gutljajima pola sata. Prokuvana topla voda uklanja toksine iz tela.

Opušteno disanje - 2 minuta

Duboko udahnite kroz nos, zadržite dah, a zatim izdahnite (takođe kroz nos). Očistite um od svih nepotrebnih misli i usredsredite se na disanje. Ponavljajte ovu vežbu sve dok se ne opustite. Ova vežba disanja podstiče duševni mir.

Veče

Stimulacija varenja - 2 minuta

Zagrejte malu količinu susamovog ulja i kružnim pokretima ga utrljajte u stomak. Nakon što umočite peškir u vruću vodu, stavite ga na ovo mesto i sačekajte da se ohladi. Ovaj proces poboljšava varenje i takođe poboljšava san.
lovesensa.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!