Smanjite rizik od valunga uz samo dvije male promjene u načinu života


Menopauza se godišnje javlja kod preko milijun žena, a za preko 50 posto njih, simptomi se javljaju i prije same menopauze.

Pretpostavka je da 1,5 milijuna žena godišnje iskusi menopauzu, a dok je to normalno stanje tijela ono pak nosi neke fizičke nelagode, navodi medicalnewstoday.com.

North American Menopause Society tvrdi da su najčešća nelagoda naleti vrućine, a proživljava ih 85 posto žena u menopauzi.

Osim toga, valunzi se za preko 50 posto njih javljaju i prije same menopauze, a stručnjaci smatraju kako su one rezultat promjene u dijelu mozga koji je zadužen za kontrolu temperature tijela.

No, iako je menopauza neizbježna, novo istraživanje pokazalo je kako se valunzi mogu izbjeći ako se u životni stil unese nekoliko promjena.

Naime, School of Public Health Sveučilišta Queensland iz Australije provelo je istraživanje na tisućama žena te otkrilo kako održavanje zdrave tjelesne težine te prestanak pušenja prije 40. godine života mogu olakšati valunge i noćna znojenja koja karakteriziraju menopauzu.

Istraživači su proučavali povezanost indeksa tjelesne mase i pušenja s rizikom od valunga te su pokušali saznati razlikuju li se povezanosti sudeći prema fazi menopauze.

Naposljetku su utvrdili kako postoje mogućnosti za smanjenjem rizika od valunga i noćnog znojenja ukoliko se prije 40. godine života prestane pušiti te ako se održava zdrava tjelesna težina.
ordinacija.vecernji.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!

Nema komentara:

Objavi komentar