Jaja za ukusan doručak na 5 načina

Namirnica koju je moguće pripremiti na toliko načina da je teško zamisliti na koji to način nije moguće pripremiti jaja. Ona su također izbor broj jedan kada je u pitanju savršen doručak. Jaja se odlično kombiniraju u slanim i slatkim varijantama, kuhanim, pečenim, punjenim pa čak i sirovim. I uvijek mogu poslužiti kao ukusan i zdrav obrok kada nemamo ideju što pripremiti.

Za snagu i radostan početak dana donosimo 5 ideja za savršen doručak s jajima koji ćete rado ponoviti na svom jelovniku.

OMLET S POVRĆEM
Nasjeckana paprika, luk i rajčica zaliveni s umućenim jajima zvuče kao kajgana puna vitamina. Dodajte začine po svom ukusu, a u ovo ljetno vrijeme kombinaciju osvježite bosiljkom koji će ovoj šarenoj kajganoj dati miris i svježinu koja je potrebna za dobro jutro.


PUNJENA JAJA

View this post on Instagram

A post shared by Laura López (@lauraponts) on
·        jaja
·        kiseli krastavci
·        majoneza
·        senf
·        paprika
·        pršut
·        sol
·        papar
Tvrdo kuhana jaja prerežite na pola, izvadite im žumanjke i znječite ih vilicom. Dodajte ih u smjesu s ostalim sastojcima i tom masom napunite preostale bjelanjke. I dan može početi.


KRUŠČIĆI S JAJIMA
·        3 jaja
·        100 g krem sira
·        malo praška za pecivo (manje od pola vrećice)
·        sol
Razdvojite žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke pretvorite u snijeg, a žutanjke miksajte sa sirom, solju i praškom za pecivo. Potom žlicu po žlicu smjese od bjelanjaka ubacite u žutanjke. Promiješate. Oblikujte kruščiće na papiru za pečenje i pecite ih oko pola sata na 150 stupnjeva.

JAJA IZ PEĆNICE
·        jaja
·        riža
·        parmezan
·        bešamel umak
·        začini koje volite
·        listići bosiljka
Skuhajte jaja, a posebno skuhajte rižu. Najbolje je da riža bude napola gotova. Očistite jaja od ljuske, narežite ih ploške i slažite ih na rižu. Sve začinite onako kako volite i zalijte bešamel umakom te pospite parmezanom. Zapecite ovaj nabujak i na gotov poslažite listiće bosiljka.


MUFFINI
Brzi, ukusni i mirisni muffini bit će gotovi dok se ujutro pripremate za posao. Dok namjestite frizuru i odlučite u kojoj ćete odjevnoj kombinaciji zablistati tijekom dana neka se ova mirisna smječe peče i uljepša vam jutro. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za bezgraničan užitak.

·        2 jaja
·        1 žlica mlijeka
·        nasjeckani kiseli krastavci
·        nasjeckana svježa paprika (pola je sasvim dovoljno)
·        malo svježeg sira
·        maslinovo ulje
·        sol
·        papar
Promiješajte sve sastojke i ubacite u kalupe za muffine. Neka se peku u zagrijanoj pećnici, a vi za 20-ak minuta uživajte u ukusnim zalogajima. Ponesite ih kolegama da vam dan započne uz osmijeh.
journal.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!