Lakše ustajanje u tmurne jesenske dane? Moguće je... Čak i u ponedjeljak... Pomoću pravila "85:15"!


U tmurnim jesenskim i zimskim jutrima osobito nam je teško ustati iz finog toplog kreveta te dobre volje i sa smiješkom na licu započeti novi dan. Razlog tome jest činjenica da je krevet jednostavno najudobniji ujutro te u mjesecima kad su dani sve kraći i sve je manje sunca i mi imamo sve manje enerigije i poprilično smo umorne. Zbog toga je baš sada jako važno dobro se naspavati.

To da naše tijelo prolazi kroz cikluse sna te koliko dugo bismo trebale noću spavati da se dobro odmorimo, to nam je poznato. Međutim, jesi li znala da određeno pravilo može poboljšati naš san? Stručnjaci savjetuju takozvano „85:15-pravilo“.

Pravilo se sastoji od toga da u 85% slučajeva idemo u krevet spavati te ustanemo u isto vrijeme. Preostalih 15% su rezervirani za dane kad nam je to jednostavno nemoguće. Ako ćeš se toga držati, imat ćeš dobar ciklus sna, tvrde stručnjaci. Naše tijelo može vrlo osjetljivo reagirati na vrijeme – pozitivno i negativno. Određene rutine i fiksno vrijeme pomažu nam da dobro spavamo. Tako ćemo i u najtmurnije zimske dane odmorne ustati iz kreveta.
miss7.24sata.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO