8 modnih pravila za žene iznad 40


Evo koja bi pravila trebala uzeti u obzir kod odijevanja ako si zakoračila u 40-te

Bez obzira na godine, žena uvijek može biti trendi i stylish, no ipak postoje određena modna pravila koja je važno uzeti u obzir kad je u pitanju odijevanje u skladu s godinama.

Svatko može činiti i nositi što poželi, no ponekad si žene odjenu nešto što i nije primjereno za njihovu dob te u tome izgledaju smiješno ili pak neugledno. Stilisti otkrivaju da postoje određena pravila koja valja slijediti želimo li izbjeći modnu katastrofu.

Žene u 40-ima trebale bi biti zrele i elegantne i nositi ono što vole, ali da to izgleda primjereno njihovoj dobi. Imaš li više od 40 godina, u nastavku pročitaj pravila koja bi trebala uzeti u obzir kod odijevanja.
  
Nemoj kupovati odjeću u trgovinama za mlade
Postoje određeni brendovi koji u svojoj ponudi uglavnom imaju odjeću primjereniju za mlađe generacija pa ih prilikom shoppinga radije izbjegavaj. Možda bi se pronašli pojedini komadi koje mogu nositi i stariji, no većina te odjeće nije primjerena za žene iznad 40. Ne želiš li se osramotiti ili pak izgledati smiješno, radije izbjegavaj nositi odjeću namijenjenu tinejdžerkama i djevojkama u dvadesetima.

Izbjegavaj odjeću u kojoj ćeš izgledati poput svoje bake
Baš kao što nije primjereno nositi odjeću za mlade, isto tako bi trebala izbjegavati ozbiljnu odjeću koja je namijenjena starijim ženama. Imaš samo 40, ne 70 pa nemoj to zaboraviti. I dalje ti je dozvoljeno da izgledaš seksi, trendi i lijepo, ali uz dozu sofisticiranosti i elegancije.

Udobnost je ključna
U svojim 40-ima već bi trebala znati da nema smisla patiti zbog ljepota. Dovoljno si zrela i iskusna da odabereš one komade u kojima ćeš izgledati lijepo, ali se i ugodno osjećati. Dakle, izbjegavaj prekratke suknjice, neudobne cipele na visoke pete i sve tome slično. Ovo pravila zapravo vrijede za sve, bez obzira na godine. 
Oprezno biraj boje
Ne pristaju svima sve nijanse jednako pa uzmi to u obzir prilikom kupovanja odjeće. Nekome bolje pristaju hladnije, a nekome toplije boje odjeće. Pronađi one nijanse koje će najbolje funkcionirati za tebe i koje će pristajati uz tvoj ten i boju kose.

Jednostavnost je ključna
Kad je u pitanju moda, vrlo je važno zadržati jednostavnost. Nauči kreirati capsule garderobu koja će se sastojati od ključnih komada koji odolijevaju trendovima i koje ćeš moći nositi sezonama. Jednostavne outfite uvijek možeš začiniti upečatljivim modnim dodacima, dobrom torbom ili statement naušnicama.

Pronađi modele koji laskaju tvojoj figuri
Svatko od nas je drugačiji, što znači da ne pristaju svima jednako svi modeli odjeće. Sve ovisi o tvojoj građi, visini i obliku tijela pa uzmi to u obzir kod odabira odjeće i nemoj nositi nešto što ti ne pristaje ili se u tome ne osjećaš dobro. Isto tako, nauči birati one komade koji će istaknuti tvoje atribute. Primjerice, ako imaš lijepe noge, nemoj se bojati nositi suknje. Odjećom istakni svoje vrline, a sakrij mane ili one dijelove koji ti se ne sviđaju.

Pripazi kod odabira traperica
Žene u 40-ima često vole nositi tzv. ‘mom jeans’ traperice što zapravo i nije previše laskavo jer je ovaj model više namijenjen mlađim curama i kulericama. Možda jesu udobne, no ne izgledaju nimalo elegantno pa ih radije izbjegavaj ne želiš li izgledati smiješno. Umjesto toga biraj trapez krojeve ili pak ravne modele traperica. 
Brini o sebi
Ulazak u određenu dob ne znači da trebaš zapostaviti svoj izgled ili pak u potpunosti zanemariti vlastitu ženstvenost. Bez obzira na sve obaveze, djecu, kućanske poslove, itd., nastoj uvijek izdvojiti neko vrijeme za sebe i svoj izgled. Priredi si kupku, redovno idi kod frizera i kozmetičara i brini o sebi kako bi zadržala svoju ljepotu i mladolikost. Isto tako, nemoj zaboraviti da zdrava prehrana i fizička aktivnosti imaju velik utjecaj na to kako ćeš izgledati i osjećati se u svome tijelu.
zena.rtl.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...