U čemu je razlika između boostera i seruma?


Neki ne znaju razliku između dnevne i noćne kreme, ali ni zašto je važno redovno koristiti i neke druge proizvode koji hrane i hidriraju kožu lica. Najčešće nam govore kako su ti proizvodi dobri za našu kožu, ali ne i šta oni zapravo čine za nju.

Pomno bilježite,  jer istražili smo razliku između seruma, boostera  te koliko je zaista važno koristiti ove preparate…

Booster

Na tržištu su se u posljednje vrijeme pojavili boosteri. Riječ je o vodenastoj tečnosti sa većinskim dijelom mineralne vode, najčešće u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom.

Takvi boosteri jačaju funkciju barijere kože i štite je od unutrašnjih i spoljašnjih štetnih uticaja, poput zagađenja vauduha, stresa i umora, pružaju hidrataciju, bolji tonus i blistav izgled. Booster pruža ugodan, prozračan osjećaj na koži i brzo se upija.

Baš kao i serum, booster se koristi prije kreme. Dovoljno je staviti dvije do tri kapi na prethodno očišćeno lice i utrljati ih u kožu.

Serum

Mnogi zanemaruju važnost korištenja seruma ili uopšte ne znaju razliku između seruma i kreme.

Čak i neki koji posjeduju serum koriste ga zato što im je neko rekao da je “dobar” za lice ili da će im kožu učiniti “ljepšom”.

To naravno, nije pravilno objašnjenje. Serum je kao “kozmetički lijek”. Ima puno više koncentracije aktivnih sastojaka te ga je poželjno uvek prvog koristiti, a nakon nekoliko minuta nanijeti kremu. Sinergija ova dva proizvoda predstavlja moćnu kombinaciju koja hrani i hidrira kožu.
ljepotaizdravlje.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...