9 namirnica koje vam mogu pomoći da se razbudite


Većinu vremena osjećate se umorno, posebno nakon teškog obroka ili zbog nedostatka energije u tijelu. Borba protiv umora u noćnim smjenama ili poslije ručka je stvarno velika stvar. Svi vaši pokušaji da držite oči širom otvorene su uzalud kad se počnete osjećati umorno.

U ovom trenutku šalica kave može biti od velike pomoći, ali previše kofeina nije baš najzdravija opcija za vas. Zato mi imamo pravo rješenje. U nastavku pročitajte koje su to namirnice koje vam mogu pomoći da se razbudite…

Bademi

Grickanje nekih zdravih orašastih plodova poput badema može podići vašu razinu energije te vas na taj način razbuditi. Bademi su bogat izvor zdravih masnoća, antioksidansa i bjelančevina.

Banane

Banane stabiliziraju razinu šećera u krvi i potiču metabolizam tijela. Također olakšavaju probavne probleme.

Tamna čokolada

Zašto popiti šalicu kave, kad vam ukusna tamna čokolada može pomoći da ostanete budni! Tamna čokolada je bogat izvor željeza i magnezija, što vas može energizirati i držati vas aktivnim cijeli dan.

Voda

Uzimanje dosta vode pomaže vam da ostanete hidratizirani. Voda se bori protiv umora i pomaže vam da ostanete budni i energični.

Začinjena hrana

Začinjena hrana ne samo da odbija san nego se smatra trenutnim podizačem energije.

Kokos

Kokos sadrži trigliceride koji se pretvaraju u energiju. Kako bi potaknuli vaš imunološki sustav i razinu energije, jedite kokos.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je dobar za probavu i ima probiotike koji jačaju imunološki sustav. Dakle, kako biste izbjegli spavanje ili se probudili iz lošeg stanja, popijte grčki jogurt.

Kelj

Ovo je još jedna supernamirnica. Ovo zeleno lisnato povrće sadrži dosta vitamina i proteina koji će vas razbuditi.

Jaja

Jaja vam pružaju dodatnu energiju da biste ostali budni i energični duže vrijeme.
ljepotaizdravlje.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...