Tanje butine i zategnuta zadnjica zahvaljujući samo jednoj joga vežbi

Vežbu "luk koji stoji" treba da radite što mirnije i sporije, a efekat je fenomenalan! Ova asana se pokazala kao izuzetno efikasna u borbi protiv celulita!
Foto: Profimedia
Niste sigurni kada ili kako tačno se to dogodilo, ali čini vam se da je narandžina kora tj. celulit na vašim bedra i zadnjici?


Na svu sreću postoji odličan, jeftin i zdrav način kako ponovo dobiti glatku, čvrstu i zategnutu kožu - joga.
Osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže u borbi protiv celulita. Studije sa Harvarda su dokazale kako je vežbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tečnosti u telu.
Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava na opšem stanju tela koje postaje, mlađe i vitalnije. Uz to joga poboljšava celokupnu muskulaturu tela i jača imunološki sistem.

Ukoliko se uz to promeni i način ishrane- izbaci se šećer i svi rafinisani proizvodi i ako se pokušate da hranite na što zdraviji i prirodniji način - sveže voće i povrće bez previše začina, semenke i orašasti plodovi, sveži nemasni sirevi..., uz izvođenje čišćenja tela tj. detoksikacije, poboljšano zdravlje i lepota fizičkog tela postaće zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira, a unutrašnje zadovoljstvo je to koje ženi daje onaj poseban sjaj i lepotu koju ne može da umanji niti trag celulita.
Od nekoliko poza joge koje su dobre za ovu svrhu, donosimo vam najefikasniju.
Svakodnevno praktikujte sledeću pozu (možete kombinovati i s drugim joga pozama) oko 20 minuta kako biste vidno popravili stanje.
Ako ne možete svakodnevno, vežbajte bar 20 minuta tri puta nedeljno. Kombinujte s jogom, trčanjem i vežbama snage (čučnjevi, iskoraci). Ako imate vremena, ubacite i kratku samomasažu kritičnih zona na suvo (suva četka ili frotir) ili nekim omiljenim uljem ili kremom. Vežbu morate da raditi što je smirenije i sporije. Rezultati su vidljivi već za mesec dana!

Posebno se preporučuje vežba "luk koji stoji", ili na sanskrtu Dandayamana Dhanurasa.

1. Zauzmite stav uskog raskoraka. Stavite ruke na kukove, desnu nogu savite u kolenu i je podignite prema gore. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema stropu. Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob.

2. Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji deo tela i levu ruku uvis. U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju.
Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja potiče hormonalnu ravnotežu i donosi veću količinu kiseonika u telo, koji je neophodan u borbi protiv sagorevanja masnoća. Vratite se u početni položaj i vežbu ponovite i na drugoj nozi.Izvor: lisa.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...