Ove muške frizure će biti najpopularnije ove godine

Trendseteri otkrivaju kojih pet stilova će u 2016. dominirati širom sveta.
Foto: Shutterstock
KRATKA I NESTAŠNA FRIZURA
"Ovakva frizura se lako održava, a pristaje svim muškarcima koji preferiraju klasičniji stil i koji nisu zainteresovani za stil sa velikim kontrastom", kaže ekspert iz Ruffians Barberds Adam Brejdi.
Ova frizura predstavlja evoluciju prošlogodišnjeg trenda duge i opušte teksturisane kose, samo što je vrh malo skraćen, a postoji blagi disbalans između kose sa strane i pozadi.
"Ovaj stil je sjajan izbor za muškarce sa dužom kosom, kojima će kraća frizura pružiti bolju proporciju", kaže Brejdi.
Muškarci sa tanjom kosom takođe treba da nose ovakvu frizuru, jer će nestašna frizura pružiti iluziju više teksture i volumena.
Frizura se lako održava, jer vam je dovoljan samo gel ili krema za kosu kojom ćete proći prstima kroz kosu i napraviti željenu frizuru.
KONTRASTNA FRIZURA + VOLUMEN
"Radi se o jasnom kontrastu između vrha glave, frizure pozadi i sa strane uz mnogo pokreta i volumena", kaže Brejdi.
Za ovakvu frizuru je potrebno da pustite kosu na neko vreme kako biste dobili željeni oblik, pa ako vas mrzi da prođete period puštanja kose, onda na vreme odustanite od ove frizure. Ukoliko mnogo vežbate u teretani, onda je takođe bolje da se klonite ovakve frizure, jer ćete u tom slučaju morati da provodite dan ispred ogledala i da iznova i iznova stilizujte frizuru", kaže brend menadžer i berberin u Neville, Tom Harigan.
Ako želite razbarušenu frizuru, onda će vam trebati gel kojim ćete duži deo kose ukovrdžati i nonšalantno stilizovani, a ako želite zalizanu kuif frizuru, onda vam je potreban vosak ili gel, kojim ćete uz pomoć fena stilizovati na pravi način frizuru Elvisa Prislija.
KUIF FRIZURA S TEKSTUROM
"Radi se o uglađenijoj varijanti kuif frizure sa mnogo više teksture", kaže Stelis Nikolauz, master berberin u Avedi.
"Ova frizura poseduje dubinu, ali nije mnogo strukturisana i uštogljena, a ima dužinu na vrhu dok je kraća i oštrija sa strane i pozadi", dodaje Nikolau.
"Kuif može da odgovara različitim oblicima lica, pa je najbolje da porazgovarate sa svojim frizerom ili stilistom šta je najbolje za vas, ali onima sa izduženijom facom će možda bolje stajati ugaoni kuif koji neće mnogo produžiti lice", kaže Nikolau. Održavanje frizure je takođe drugi faktor koji treba da razmotrite.
Ovakva frizura podrazumeva sprej za volumen koji ćete staviti u koren kose, a koji će vam dodati volumen. Pored spreja biće vam potreban vosak kako biste oblikovali željenu frizuru.
"VLAŽNA" FRIZURA S MNOGO GELA
Frizura sa mnogo gela (bilo da se radi o zalizanoj ili tršavoj kosi sa dosta gela) je bio jedan od vodećih stilova u 2015, ali se inspiracija 1990-im godinama nastavlja i u ovoj godini. 
Nanesite kremu na bazi vode na mokru kosu i koristite prste da oblikujete kosu kako želite. Obratite posebnu pažnju na
glatkoću frizure, jer će vam previše gela u samo jednom delu kose pokvariti celokupni utisak.
SREDNJA DUGA ILI DUGA KOSA
"U 2016. godini kosa definitivno postaje duža", kaže Harigan.
Međutim, moramo da priznamo da duža kosa nije za svakoga, jer treba da prođe dosta vremena kako biste postigli željenu frizuru, ali i kvalitet i gustina kose treba da bude potpuno odgovarajuća.
Što se tiče stilizacije, zapamtite da je manje više.


Izvor: menshealth.rs/

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO