Lijek koji će riješiti vaše srčane tegobe

Recept za čuveni lijek kada vam preskače srce ili vas probada u grudima, napravila je opatica Hildegard fon Bingen, još prije 800 godina. Opatica je umrla u svojoj 81. godini, ali je iza nje ostao ovaj recept.

Lijek se pokazao djelotvorno kod svih srčanih slabosti kao i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja. Pokazao se izuzetno dobar i djelotvoran i kod angine pektoris.

Sastojci:
  • 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)
  • litar domaćeg crnog ili bijelog vina
  • dvije kašike vinskog sirćeta
  • 300 gr prirodnog meda

Priprema:

U litar čistog domaćeg vina stavite 10 svježih stabljiki peršuna zajedno sa listovima i tome dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.

Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri. Posle dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da lagano kuha još 4-5 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro ih zatvorite! Talog koji se stvara nije štetan i slobodno smijete piti.


Napitak koristiti svakodnevno po jednu supenu kašiku do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...