Novo otkriće beauty blogera - Brahmi ulje

Brahmi ulje spada u posljednje otkriće svih beauty blogera, a direktno utječe na rast i gustoću kose.


Indijke su diljem svijeta poznate kao dame s najljepšom kosom koje odlikuju prelijepe i guste vlasi! Vjerojatno ste pitale što to imaju ove žene u genima i ima li specifično podneblje neki utjecaj na njihovu kvalitetu kose? Odmah da vam kažemo – moguće je da ima!

Čarobna formula koja čini čuda za kosu krije se u prirodnom Brahmi ulju, koje izravno utječe na rast i gustoću kose. S obzirom na to da se ovo ulje koristi i kod gubitka kose, povijest je iznova dokazala da ova praksa koju su stari narodi provodili zaista ima velike zdravstvene blagodati.

Gotu Kola (Centella asiatica) je drugo ime za Brahmi, a riječ je o regenerativnoj biljci koja raste u Indiji, odnosno u samim močvarama. Ova biljka sastoji se od mnogih korisnih kemijskih spojeva koja uključuju alkaloide, flavonoide, saponine itd. Brahmi se koristi kao tradicionalni lijek u ayurveda tradicionalnoj medicini kako bi se povećao opseg i debljina vlasi, ali i izbjegao prerani gubitak kose. Njegova učinkovitost i prednosti variraju ovisno od stanju kože glave svakog pojedinca.

Brahmi ulje radi se miješanjem same Brahmi baze s kokosovim uljem (koje mora biti čisto), a zatim se smjesa nanosi na kožu glave i kose. Može se primijeniti i na kosu ili kao vruće ulje za masiranje tjemena glave. Kada se primijenjuje ovo ulje, ono hladi kožu glave i smanjuje svrbež i iritaciju. Brahmi ulje umiruje kožu glave i poboljšava stanje kose za samo nekoliko tjedana!

Pozitivna djelovanja Brahmi ulja za kosu:

1. Smanjuje opadanje kose

Brahmi ulje hrani korijen, zadebljuje folikulu vlasi i ubrzava rast kose. Ulje također pomaže u jačanju folikula vlasi.

2. Tretira oštećene vrhove

Brahmi ulje vraća izgubljeni sjaj kose. Prirodni kemijski spojevi pružaju vlasi sva neophodna svojstva, zbog čega se smanjuje šansa za nastanak rascvjetanih vrhova. Kosa dobiva bogat volumen.

3. Sprječava nastanak peruti

Brahmi je vrlo djelotvoran u hidrataciji kose. Ovo ulje pomaže u rješavanju zdravstvenih problema, poput suhog tjemena kože, svrbeži i peruti.


Brahmi ulje možete kupiti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama i kozmetičkim kućama!

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...