8 razloga zašto trebate što češće prakticirati jutarnji sex

Ljudi koji započinju dan jutarnjim seksom su sretniji i zdraviji od onih koji se jednostavno odluče za šolju čaja, kafu ili doručak, a nakon toga odu na posao. Ako se na jutarnju “akciju” odlučite bar tri puta sedmično, smanjit ćete rizik od infarkta i moždanog udara, ojačati ćete imunitet i ublažiti simptome artritisa i migrene. Evo zašto bi jutarnji seks trebalo da bude vaš svakodnevni način buđenja…

1. Bit ćete opušteni 
Svi znamo koliko može biti frustrirajuće ukoliko od ranog jutra upadnete u saobraćajnu gužvu. Jutarnji seks će vas opustiti.
2. Povoljno utiče na mozak
Orgazmi su dobri za vaš mozak, povećavaju nivo kiseonika i dotok krvi. U suštini, seks će aktivirati vaš mozak i poslije jutarnje “gimnastike” u postelji, on će raditi kao sat.
3. Razbuditi će vas
Jutarnji odnos sa partnerom će vas razbuditi bolje od bilo koje jutarnje doze kofeina.
4. Zasijat ćete u licu
Vjerujte, lice će vam zasijati (pa čak i kosa!), i svi će znati šta ste radili. Jutarnji seks je najbolja kozmetika!
5. Podiže samopouzdanje
Psiholozi tvrde da ćete se oboje osjećati kao da lebdite na sedmom nebu tokom čitavog  dana, jer se ljubav osjeća u vazduhu. Samim tim, bit ćete uspješniji u rješavanju svakodnevnih prepreka na poslu.
6. Spontanost je seksi
Kada već ležite sa partnerom u krevetu, iskoristite taj momenat. Spontanost je daleko privlačnija od planiranih seksi večera koje po Marfijevom zakonu uvijek pođu po zlu.

7. Bit ćete poletni čitav dan
Kao prvo, poslije jutarnjeg seksa, zapljusnut će vas novi talas energije. Stručnjaci su čak izračunali da vam se nivo energije ujutro udvostručava poslije jutarnjeg vođenja ljubavi.
8. Redovan seks
Često vam se događa da u toku dana isplanirate seks sa partnerom nakon večere, međutim, kako se noć približava, shvatate da ste ipak preumorni za ovakvu akciju i radije se odlučujete za san. Kako biste izbjegli nedostatak seksa, predlažemo vam da seksualnu aktivnost imate ujutru.
Ako je vjerovati da se po jutru dan poznaje , onda ćete sigurno zbog ove jutarnje navike imati dobru čitavu sedmicu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...