Ametist

IZGLED - Proziran, šiljati kristal. u prirodi ga nalazimo u obliku geode, grozda ili samostalnog šiljka. Svih veličina.
BOJA - Purpurna do boje lavande
UČESTALOST - Jedan od najuobičajenih kristala
IZVOR - SAD, Britanija, Kanada, Brazil, Meksiko, Rusija, Šri Lanka, Urugvaj, Istocna Afrika, Sibir, Indija
OSOBINE - Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Prirodni sedativ, ametist blokira geopatogena zračenja i negativne
energije okruženja. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjelitejske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost. Tradicionalno se nosio da bi spriječio pijanstvo i može otrijezniti od pretjerane neumjerenosti i fizičkih strasti. Ametist je izuzetno koristan za um, smirujući ga ili motivirajući. Pri meditaciji, preusmjerava misli od svakodnevice prema smirenosti i dubljem razumijevanju. Mentalno, pomaže fokusiranje, pomaže da uspostavite kontrolu nad svojim obvezama. Poboljšava prihvaćanje novih ideja i povezuje uzrok s posljedicom. Ovaj kamen olakšava proces donošenja odluka, uvodeći zdrav razum i duhovne uvide i sprovodeći odluke i uvide u djelo. Mentalno, smiruje i objedinjuje, pomaže prijenos nervnih signala kroz mozak. Od pomoći je tamo gde je previše aktivan um uzrok nesanice, štiti i od kroničnih noćnih mora. Ametist popravlja memoriju i pojačava motivaciju, čineći vas sposobnijima da postavite realistične ciljeve. Može Ametist dovodi u ravnotežu naše uspone i padove, potpomažući emotivno fokusiranje. Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost. Smanjujući tugu i bol, pomaže prihvaćanje gubitka.
LIJEČENJE - Ametist poboljšava proizvodnju hormona i usklađuje endokrilni sustav i metabolizam. Jača organe za čišćenje, probavne organe i imuni sistem. Odlično čisti krv. Ametist oslobađa fizičkog, emotivnog i psihološkog bola ili stresa i blokira geo-patogene zone. Smanjuje glavobolju i opušta napetost. Kamen smanjuje modrice, povrede i otekline, liječi poremećaje sluha. Liječi bolesti pluća i respiratornog trakta, bolesti kože, stanične poremećaje i bolesti probavnog trakta. Regulira crijevnu floru, otklanja parazite i potpomaže reapsorpciju vode. Ametist lijeci nesanicu i donosi dobar san. Čisti auru i transformira negativnu energiju, stimulira krunsku i grlenu čakru.
POLOŽAJ - Držati ili staviti gdje odgovara, posebno kao nakit. Grozdovi i geode se mogu smjestiti u okruženje, a pojedinačni šiljci se koriste u liječenju. Postavite vrh prema sebi da biste privukli energiju, a od sebe da biste izvukli energiju. Ametist je posebno koristan kada se nosi na grlu ili na srcu. Za nesanicu ili noćne more, staviti ga pod jastuk. Ametist blijedi na suncu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...