Imamo novi hit – crni “Black Knight” sukulent

 

CRNI-SUKULENT_ECHEVERIA_BLACK-KNIGHT-SUKULENT

Ova je otporna biljčica postala preko noći popularna zahvaljujući društvenim mrežama, a uopće ne sumnjamo kako bi je i mnogi domaći biljkoljupci voljeli imati u svojoj kolekciji.

 

Mislili smo da su vitezovi stvar nekih davno minulih vremena, no očito smo se prevarili jer je jedan posve neobičan crni vitez pokorio društvene mreže i postao svjetski hit. Ne, ne radi se o nekom junaku iz bajke, već o sukulentu službenog naziva Echeveria Black Knight.

 

Ovaj prekrasan i vrlo neobičan sukulent toliko tamnozelenih listova da oni izgledaju crno postao je san svih zaljubljenika u vrtlarenje, biljke i sukulente. Upravo su sukulenti iznimno popularni kod vrtlara amatera, a pretpostavljamo da je tomu tako zbog toga što ih je lako održavati, a uvijek izgledaju svježe i lijepo. Iznimka nije ni Black Knight koji ima formu uobičajenu kaktusima/sukulentima, no njegova ga boja izdvaja iz mase pa ne iznenađuje što je mnogima zapeo za oko.

Inače, ovaj tip sukulenta porijeklom je iz središnje Amerike, točnije Meksika. Navikao je ta toplu klimu i visoke temperature, a sjajno podnosi sušna razdoblja. Odlična je opcija saditi ga kao unutarnju biljku koja će vam podići interijer, no nikako ga nemojte seliti van – niske temperature naše klime neće preživjeti.

Ako biste ga željeli imati u svojoj kolekciji, morat ćete se malo pomučiti jer ga nije toliko lako nabaviti. Iako se počeo širiti po društvenim mrežama kao nova hit sobna biljka, ponuda većine vrtnih centara još ga nema. No, uvijek postoji opcija dostave s interneta.

 

Ono što morate znati odlučite li se na sadnju Black Kinghta je to da voli svijetla i osunčana mjesta, a ne voli promjene. Kada mu jednom pronađete omiljenu lokaciju neka tamo i ostane. Što se tiče zalijevanja budite umjereni. Tek kada se zemlja potpuno osuši zalijte je, a da pritom pazite da ne ostane u tanjuriću. Prihranjujte ga odgovarajućim gnojivom u proljeće i ljeto, a posadite ga u posebnu zemlju za sukulente i kaktuse.

 

Ako se pobrinete da mu osigurate optimalne uvjete, vaš bi vas vitez trebao nagraditi postepenim rastom i svojim beskrajno lijepim izgledom.

jolie.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!

Nema komentara:

Objavi komentar