Tko je Guccijeva "Crna udovica" koja je uvijek znala što hoće?

 

GUCCI-MODA-ITALIJA-PATRIZIA-REGGIANI-MAURIZIO-GUCCI-LADY-GAGA-ADAM-DRIVER

Instagram je jučer obišla fotografija sa snimanja filma o kući Gucci, u kojem glume Adam Driver i Lady Gaga. Režije se prihvatio Ridley Scott što nam govori da nas čeka jako uzbudljivo iskustvo kojem se jako veselimo nakon poprilično mizerne godine u svijetu kinematografije.  Ova priča intrigira javnost već dugi niz godina i jedna je od onih u kojoj film imitira život. Iako je uloga Adama Drivera važna, sve su oči uprte u Lady Gagu koja glumi "Crnu udovicu".


A tko je zapravo "Crna udovica"? Patrizia Reggiani Martinelli je bivša supruga Maurizija Guccija, nekad vrlo utjecajna osoba iz talijanskih društvenih krugova bogataša. Kći vozača kamiona i pralje o kojoj javnost jako malo zna 1973. godine udala se u Gucci obitelj, točnije za Maurizija Guccija s kojim danas ima dvije kćeri. Idiličan život u raskoši kojem se Patrizija prepustila u potpunosti, postao je njezina najveća noćna mora nakon 12 godina braka, kada je Maurizio otišao na poslovni put s kojeg se nikada nije vratio kući. Ostavio ju je zbog mlađe žene, a nekoliko godina nakon službeno su se razveli te ga je Patrizia "ogulila" za 500 tisuća američkih dolara godišnje alimentacije. Uskoro nakon razvoda dijagnosticiran joj je tumor na mozgu koji je preboljela bez većih posljedica, a onda je elegantno naručila ubojstvo svojeg supruga. Unatoč inzistiranju kako nema nikakve veze s ubojstvom svog muža, optužena je za zločin kada su istražitelji povezali sve točke. Tijekom suđenja, istražitelji su "iščupali" iz nje priznanje da je sanjala kako angažira nekog da ubije njezinog muža, ali da su to samo fantazije.

GUCCI-MODA-ITALIJA-PATRIZIA-REGGIANI-MAURIZIO-GUCCI-LADY-GAGA-ADAM-DRIVER

"Pitala sam bilo koga, pitala sam čak i mesara da to učini, ali ja to nisam stvarno mislila" bile su njezine riječiNjezino prijateljstvo sa ženom imena Aurimemma koja se sama prozvala vješticom, sigurno nije doprinijelo cijeloj priči koja je bila na jako dobrom putu da se otpetlja. Točka na i bio je dnevnik koji je Patrizia vodila, u kojem je pisalo da ne postoji niti jedan zločin koji novac ne može kupiti, a na dan kad je Maurizzio ustrijeljen zabilježena je jedna riječ: "Paradeisos" što u prijevodu s grčkog znači sloboda. Suđenje je naravno pobudilo interes javnosti i tada je zaradila nadimak "Crna udovica". Dok su njezine kćeri htjele poništiti presudu s tvrdnjama da je majčina bolest utjecala na njezinu osobnost, milanski sud je samo potvrdio presudu, ali i smanjio kaznu na 26 godina. Te iste godine Reggiani je pokušala počiniti samoubojstvo vješanjem vezicom za cipele, ali to joj nije pošlo za rukom.

GUCCI-MODA-ITALIJA-PATRIZIA-REGGIANI-MAURIZIO-GUCCI-LADY-GAGA-ADAM-DRIVER

U listopadu 2014. godine ponudili su joj mogućnost zatvora otvorenog tipa, a njezin komentar na to je bio: "Nikada u životu nisam radila, pa neću ni sada". I dodala: "Radije bih plakala u Rolls-Royceu nego bila sretna na biciklu" i možda je baš ta izjava najbolje utjelovila njezine planove za budućnost. Na slobodu je puštena u listopadu 2016. nakon 18 godina provedenih u zatvoru, a još uvijek se spori sa svojim kćerima oko iznosa od 16 milijuna funti koje joj pripadaju iz Guccijevog fonda. "Sanjam o povratku u Gucci, još uvijek se osjećam kao Gucci, u stvari sam najviše Gucci od svih. Došla sam iz svijeta dragulja i želim se u njega vratiti" - procijedila je još 2016. i time potvrdila kako je oduvijek znala gdje joj je mjesto.
buro247.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...