Ovaj je smoothie prava vitaminska bomba!


Prehlade, grlobolja, šmrcanje odavno nisu samo zimski problemi. S modernim načinom života, koji nerijetko podrazumijeva ne baš urednu prehranu i malo kretanja, a naročito još i s pandemijom koronavirusa i izolacijom, naš je organizam sve manje spreman da nas štiti od raznih virusa i bakterija pa su se ti problemi rastegli na cijelu godinu.

Ovaj će vam napitak pomoći da podržite svoj imunosni sustav obiljem vitamina C, kojim su bogati agrumi, kivi i jagode, te vitaminom A, koji je prisutan u obliku betakarotena u voću i povrću žute i narančaste boje (poput manga) i nužan je za zaštitu kože i sluznica. Ne nedostaju ni antioksidativne tvari koje su korisne za zaštitu od štetnog djelovanja slobodnih radikala i zaštitu imunosnih stanica.

Dobar izvor antioksidansa je mlijeko od badema, koje sadrži tokoferol (vitamin E) i dobru dozu vitamina A. Nemojte zaboraviti da bademovo mlijeko sadrži i proteine, koji su važni za obnovu tkiva, ali i cink, koji je neizostavan za pravilno funkcioniranje imunosnog sustava. Ananas pak sadrži posebne enzime, točnije bromelin koji, kako su pokazala brojna istraživanja, ima protuupalno djelovanje i jača imunosni sustav.

Sastojci:
·        1 veliki mango, oguljen
·        2 kivija
·        12 jagoda
·        pola očišćenog ananasa, narezanog na komadiće
·        500 ml bademova mlijeka
·        8 kockica leda

Priprema:

Ogulite i narežite voće, dodajte led i bademovo mlijeko te uključite blender i miksajte sve dok tekućina ne postane glatka i pjenasta.
zivim.gloria.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!