Unapredite svoju self care rutinu


DISCIPLINA-RUTINA-NJEGA-SAMOSVEST-SELF_CARE
Self care je termin koji je poslednjih godina preplavio instagram i pinterest, a odnosi se na našu potrebu da brinemo o sebi. Čini se kao da je to na neki način određena odgovornost, jer ako nekome dugujete, dugujete sebi, što znači da za sebe morate birati samo najbolje.

Ponekad smo umorni od rutine, koja je postala naša svakodnevnica, jer imamo jutarnju i večernju rutinu, fitness rutinu, poslovnu rutinu, a između njih, čini se da nemamo vremena da zapitamo sebe kako smo zaista. Tih dana, kada nam je od svega neophodan odmor, najgore je to što želimo dužu pauzu, a onda se zaista teško vratiti u rutinu.

Važno je da shvatite da je briga o sebi nešto potpuno drugo, od prepuštanja sebi. Briga o sebi ne odnosi se samo na brigu o lepoti, vać i na brigu i negu vaših misli i emocija.

Briga o sebi u punom smislu te reči je osluškivanje sebe, svoje duše i svog tela i davanje pravih odgovora na svaki poziv. Kada ste danima umorni i odlažete posao, naći ćete način da se motivišete i konačno počnete da radite. Kada ste se danima hranili nezdravo, sami ćete shvatiti da je vreme za detoks. To je briga o sebi, dok je prepuštanje sinonim za samougađanje, koje nas često može mnogo koštati.

Nega o sebi zahteva samodisciplinu i samosvest, ona podrazumeva brigu o vašem celokupnom stanju i najčešće ne odgovara vašim trenutnim željama, vać dugoročnim ciljevima.

Osnov nege je u balansu, jer sve što je u ravnoteži između onoga što želite i onoga što bi trebalo da radite je zapravo najbolja mera onoga što vam treba.

Postoji nekoliko pravila, koja će značajno unaprediti vaš self care, a koja smo odlučili da ovom prilikom podelimo sa vama.

#1. Beauty rutina je važan, ali ne i najbitniji deo self care rutine, upamtite to!

#2. Bitno je da poštujete svoje odluke i budete sebi prioritet, ali u tome ne smete postati sebični. Drugi ljudi su važan deo vašeg života.

#3. Morate naučiti razliku imeđu onog što je dobro za vaše zdravlje i onog što volite. Tek kada naučite da volite to što se dobro osećate, vaša nega je uspela.

Suština nege ju rekonstrukciji vaše svakodnevnice, kako biste u budućnosti bili neka bolja verzija vašeg ja! Zato je zaista uredu da ste ponekad strogi prema sebi, ali ne zaboravite da je sve u balansu i ponekad uzmite dan za odušak!
mycupoftea.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...