Profinjena ženstvenost 'tea' haljina: Cvjetni uzorci i čedna dužina za prave dame

Iako ih trenutno nemamo baš mnogo prilika nositi to ne znači da i dalje ne maštamo o neodoljivim proljetnim haljinama koje zrače ženstvenošću. Izabrale smo 10 modela takozvanih "tea" haljinica iz aktualne ponude Asosa, a koje bismo vrlo rado imale u svom ormaru

Jesi li kad čula za "tea dresses" iliti haljine za čaj? Mi smo pronašle neke odlične komade koji se uklapaju u definiciju tog pojma, no prvo da razjasnimo o čemu se točno radi. Naime, haljine za čaj prvi puta se u povijesti mode spominju već sredinom 19. stoljeća, a označavale su kućne, ležernije i laganije haljine cvjetnig uzoraka i svijetlih tonova koje su žene nosile tijekom popodneva kada bi priređivale čajanke u svojim domovima. Iako su žene u haljinama za čaj primale goste u svojem domu, smatralo se nepriličnim da u tim haljinama izlaze u javnost, pa je termin "tea dress" dugo vremena bio rezerviran isključivo za kućanstvo i kućnu modu.

No, sredinom 20. stoljeća dolazi do velikog zaokreta, a "tea dress" dobiva novi stajling i novo značenje, koje je zadržalo do danas. Naime, "tea dress" haljine danas se smatraju haljinama sa kratkim rukavima i punom suknjom dužine do koljena ili tik ispod koljena. Obično su napravljene od šarenog materijala, a nerijetko i s cvjetnim uzorkom.

Ove zgodne, ženstvene haljine koje i dalje nisu preprovokativne popularnost su stekle 1940-ih kada su ih žene počele nositi tijekom dana kako bi im bilo ugodno obavljati različite poslove. Ove zvonolike haljinice od lepršave tkanine postale su toliko popularne da se kroj haljina za čaj počeo koristiti i za vjenčanice, poslovne haljine, nosile su ga i pin-up djevojke, kao i mnoge slavne zvijezde tog doba.

Danas modni dizajneri i brendovi nude širok izbor "tea" haljinica koje nas svojim šarmom i profinjenošću uvijek osvoje na prvi pogled. Iako ih trenutno nemamo gdje šetati, svejedno smo zanesene izborom koji nudi Asos, pa smo ti odlučile pokazati 10 prekrasnih cvjetnih modela ovih haljina koje dobro stoje svakoj građi i tipu tijela.










zena.rtl.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO