Miss Engleske vratila krunu kako bi se vratila poslu doktorice tokom pandemije koronavirusa


miss-engleska-doktori-ljekari-koronavirus-covid_19-Bhasha_Mukherjee-humanitarni_rad
Bhasha Mukherjee koja je 2019. godine okrunjena titulom Miss Engleske vratila se u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi nastavila karijeru kao doktorica za vrijeme pandemije koronavirusa.

Mukherjee je napravila pauzu u karijeri kao mlađa doktorica nakon što se takmičila na izboru za Miss svijeta u decembru 2019. Predstavljala je Englesku na takmičenju nakon pobjede na Miss England.
Ljepotica je pozvana da bude ambasador za nekoliko humanitarnih organizacija.

“Bila sam pozvana u Afriku, u Tursku, zatim u Indiju, Pakistan i nekoliko drugih azijskih zemalja da budem ambasador za razne humanitarne poslove”, rekla je ona za CNN.Početkom marta, ova dvadesetpetogodišnjakinja je otišla u Indiju u ime Lions kluba Coventry Mercia, razvojnog i društvenog udruženja za koje je bila ambasador. Posjetili su brojne škole kojima su donirali pribor i dali novac za dom napuštenih djevojčica.

No, kako se situacija s koronavirusom pogoršavala u Velikoj Britaniji, Mukherjee je dobijala poruke od bivših kolega iz bolnice Pilgrim u Bostonu, u istočnoj Engleskoj, u kojima su joj pisali koliko je bila teška situacija za sve njih. Nakon toga, ona je kontaktirala menadžment bolnice kako bi im dala do znanja da se želi vratiti na posao.

Ona je za CNN rekla da je pogrešno nositi krunu Miss Engleske, čak i za humanitarni rad, dok ljudi širom svijeta umiru od koronavirusa.

“Kada obavljate sav ovaj humanitarni posao u inozemstvu, još uvijek se očekuje da stavite krunu, pripremite se, izgledajte lijepo. Ali, htjela sam se vratiti kući. Htjela sam doći i otići odmah na posao”, kazala je Miss Engleske.

Specijalizirala se za respiratornu medicinu, ali je rekla da se ljekari trenutno rotiraju gdje god je potrebno. Velika Britanija je zabilježila više od 50 hiljada slučajeva novog koronavirusa.
Žene.ba

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!