Kineski čaj od đumbira za brzo gubljenje kilograma


tee-helthy_life-chinese-chinese_medecine
Đumbir osim što daje okus jelima stoljećima se koristi u kineskoj medicini za liječenje različitih bolesti i infekcija, ali i za uklanjanje neželjenih masnih naslaga. Đumbir ima povoljan utjecaj na tegobe kao što su mučnina, artritis, srčane bolesti i dijabetes.

Sastojci za čaj:
·        5 cm korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
·        250 ml vode
·        Med - ako je potreban

Priprema:
 Dodaj naribani đumbir i vodu u čajnik ili džezvu i stavi je na srednje jaku vatru. Kad prokuha makni sa štednjaka i ostavi da đumbir odstoji još pet do deset minuta i procijedi. Dodaj med ili drugo sladilo (primjerice javorov sirup ima niži GI od meda) i pij dok je još topao. 

Način konzumacije
Obavezno konzumiraj ovaj napitak ujutro, barem 30 minuta prije doručka, 30 minuta prije ručka i 30 minuta prije večere i konačno još jednom prije odlaska u krevet. Osobe koje uz konzumaciju ovog čaja provede i dijetu sa smanjenim unosom kalorija mogu izgubiti značajan broj kilograma u mjesec dana.

Priprema čaja s đumbirom u prahu

Sastojci:
·        čajna žlica đumbira u prahu
·        250 ml vode voda 
·        med ili javorov sirup po potrebi

Priprema:
Prokuhaj vodu i dodaj joj sušeni đumbir u prahu, pusti da proključa i zatim smanji plamen i kuhaj čaj još pet minuta. Procijedi smjesu i dodaj sladilo po potrebi. Pij četiri puta dnevno kako je navedeno

 Popis zdravih namirnice koje se preporučuju jesti dok piješ ovaj čaj kako bi učinka čaja bio djelotvoran potrebno je ograničiti kalorijski unos, piti dovoljno vode i nezdrave namirnice zamijeniti zdravima.

Ovo su neke od poželjnih:    
·        Integralni kruh   
·        Bademi   
·        Limun   
·        Crvena paprika
·        Češnjak   
·        Slanutak  
·        Svježe povrće   
·        Bobičasto voće  
·        Avokado  
·        Javorov sirup.

Važne napomene
 Trenutna preporučena dnevna doza unosa đumbira je dva grama po kilogramu tjelesne težine. To je oko 140 grama đumbira dnevno.

Đumbir djeluje na snižavanje krvnog tlaka, tako da niskotlakaši trebaju biti oprezni, snizuje i razinu šećera u krvi i može remetiti san tako da se njegova kombinacija ne preporučuje u večernjim satima iako ovaj recept to sugerira.
Ako uzimaš lijekove, konzultiraj se sa svojim liječnikom obiteljske medicine prije nego što započneš redovito piti napitak za mršavljenje kako bi bila sigurna da neće imati neke nuspojave.
miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!